Erzurum Havalimanı'nda düzenlenen törene, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, AK Parti Erzurum milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, Anadolu Jet Uçuşlar Bölgesel Başkanı Sami Alan, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bugün Erzurum'da önemli bir günün yaşandığını belirten Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, "Bölgesel havacılıkta güzel işler yaptığımız Anadolu Jet dördüncü yılında Erzurum- Tebriz uçuşlarını başlatıyor. Sadece Andolu Jet olarak Erzurum'dan haftada 60 uçuş yapıyoruz. Burada söz veriyorum. Başka sürprizlerimiz de olacak. En az iki açılışa daha buraya geleceğimi vaat ediyorum. İnşallah uçuşlarınıza sahip çıkarsınız. Çünkü uçuşların ticari olarak doluluğu, diğer uçuşlarımızın önünü açacak" dedi.

Tebriz uçak seferleri ile Erzurum'un uluslararası bir şehir olmasına bir adım daha attığını ifade eden Vali Sebahattin Öztürk de "Tebriz ile çok yakın ilişkilerimiz var. Erzurum- Tebriz uçak seferlerinin başlamış olması tarihin tekrar canlanması anlamına da gelir. Dolayısı ile biz bu hava yolu hattının açılışını modern zamanın kervan yolu açılışı olarak değerlendiriyoruz. Bizim komşumuz İran ile kadim, sanatsal ve ticari ilişkilerimizin çok gelişmiş durumda. Bu nedenle ulaşım imkanlarının da artması gerekiyordu. İnşallah bölge insanı bu hattı kullanarak canlı hale getirir" diye konuştu.

Anadolu Jet'in Türkiye'de 2008 yılında kurulduğunu ve ilk uçuş seferini de Erzurum- Ankara ile başlattığını ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ işe şunları söyledi:

"Güzel bir başlangıç yaşıyoruz. Şükürler olsun Erzurum bölgenin lokomotifi olarak her geçen gün biraz daha gelişiyor. AK Parti olarak insanımızın mutluluğu peşindeyiz. Siyaset bunun peşinde olmalı. Siyaseten temel felsefesinin anlamı bu olmadır. Bu vesile ile Tebriz'e başlattığımız hava uçuşları Erzurum ve bölge için son derece önemlidir. Küçük ve kibar uyarılarda yapıldı. Uçuşlara sahip çıkmamız gerekir. Yani eğer bu uçuşlarda yeterince yolcu olmazsa bir müddet sonra bu uçuşlar sonlanır. Dolayısı ile biz bu meseleye Tebriz'den İran'dan ticari ilişkilerimizi güçlendirip sahip çıkmalıyız. Allah hayırlı etsin. 2002'de 94 bin kişiyi taşıyordu. Erzurum'a gelen giden 2010 yılın sonunda 828 bin kişiyi bulmuş. Ulaştırma Bakanlığının büyük bir başarısı var. Biz Tebriz'e ticari ve kültürel ilişkileri geliştirecek bir zeminde metala ediyoruz. Ama şimdi buna yeni bir unsuru da ekledik. Erzurum bir sağlık turizm bölgesi olma yolunda hızla ilerliyor. 2 yıl içinde bin 500 yataklı bölgenin mükemmel bir şehir hastanesi hastane kampusu oluşturmuş olacağız. Bölgenin dışında İran'da Erzurum'a hastalar gelecek ve tedavi olacak. Bunun böyle gerçekleşeceğine inanıyorum. Bunun için hep birlikte gayret edeceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kızı Cemile ve beraberindeki 55 kişilik heyetle birlikte uçakla saat 12.30'da Tebriz'e hareket etti. Anadolu Jet, pazartesi ve cuma günleri olmak üzere haftada iki gün Erzurum- Tebriz uçak seferlerini yapacak.



Tİ(KS/SS)