Dün akşam Balıkesir'e konuk olan Anadolu Filarmoni Orkestrası ilk kez bir üniversitede konser verdi. Mozart'ın 'Türk Marşı' ile başlayan konserde, senfonik müzikle Türk halk, sanat ve tasavvuf müziğinden örnekler sunuldu. Konser, 'Leblebi Goydum Tasa, Gız Annem' türküsü ile bitti. Eski başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit'in sözlerini yazdığı, Yılmaz Karakoyunlu'nun bestelediği 'Uyum' şarkısı da konserde seslendirildi.

Ege Üniversitesi Halk Oyunu Bölümü öğrencilerinin danslarıyla katkıda bulunduğu konserde Balıkesir üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, orkestranın müzikleri eşliğinde halay çekip, dans etti.

Anadolu Filarmoni Orkestrası Şefi Cemil Günçer konser öncesi yaptığı konuşmada, orkestranın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın büyük katkısıyla eğitim amaçlı kurulduğuna dikkat çekti. Daha çok köylerde konserler vererek özellikle gençleri ve çocukları müzikle, kültürümle tanıştırmayı amaçladıklarını belirten Günçer, "İlk kez bir üniversitede konser vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konserin gençlerimizin estetik ve beğeni düzeylerinin artması ve hayal ve düşünce dünyalarının geliştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz" diye konuştu. 1 Mayıs'ın işçi bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Günçer, "2 Mayıs da öğrenci bayramı olsun" dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan konser sonunda Anadolu Filarmoni Orkestrası Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, Şef Cemil Günçer, solistler Derya Gündaş, Lütfi Tuna, Levent Akpınar'a çiçek sunup, teşekkür etti.

Filarmoni Orkestrası'nın Anadolu yolculuğu bugün Edremit’in Mehmetalan Köyü ile sürecek.



HD(İÖ/CK)