Bartın'ın Gölbucağı Mahallesi'nde bulunan Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu'nun ana sınıfında 11 Aralık tarihinde Yerli Malı Haftası kutlandı. Etkinliğe, Ak Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve yönetim kurulu üyeleri de katılırken, çocuklara üzerinde partinin logosunun olduğu "Ak Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanlığı" yazan kartın bulunduğu, içerisinde birer elma, muz ve mandalinanın bulunduğu tabaklar verildi. Etkinliğin ardından partililer, okul müdürü Ali Kadıncı ve öğretmenler çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ak Parti Bartın İl Kadın Kolları etkinlikte çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım sayfasında 'Yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı' başlığıyla yayınladı.  
"SİYASİ BİR AMAÇ YOK"
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya yaptığı açıklamada, "Biz kadın kolları üyelerimizle birlikte Yerli Malı Haftası için ilköğretim okuluna gittik. Orta haldeki vatandaşların yaşadığı okullardan birisidir. Yerli Malı Haftası için teşkilatımızla birlikte böyle değerlerin korunması gerektiğini düşünerek, okulu ziyaret ettik. İçerisinde İzmir mandalinası, yerli muz ve Amasya elmamız vardı. Ve onları tabaklarda öğrencilerimize hiç olmazsa öğle yemeğinde yemelerini sağladık. Bu bir reklam değildi. Herhalde diğer muhalif gruplar tarafından ters anlaşıldı. Biz de orada sadece bir fotoğraf aldık. Güzel bir ortamdı. Kesinlikle siyasi bir amaç yapılmadı. Kesinlikle bizim amacımız siyasi değildir" dedi. 
Kurtkaya meyve tabaklarının üzerindeki yazıyla ilgili olarak ise, "Biz onu güzel bir görüntü olsun diye çektik. Kendi Facebook sayfamızda yayınladık. Kendi adımıza çektiğimiz bir fotoğraftı" dedi.
"OKUL YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI"
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Ak Partililerin eğitim kurumlarında ana sınıfı öğrencileri üzerinden siyaset yapmalarını yakıştıramadığını belirtti. Yalçınkaya bu tür olayların bir daha yaşanmamasını ümit ettiğini açıklayarak, okulda bu tür siyasi faaliyetlere göz yuman okul yöneticileri hakkında da derhal soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. 
CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ise eğitim ve öğretim kurumlarında siyaset yapmanın yasak olduğunu belirterek, "AKP kadın kolları siyaseti ilköğretim hatta anaokulu seviyesine indirerek, AKP logolu tabaklarda öğrencilere meyve ikram etmiş, okul yöneticileri ve öğretmenleri ile çektirdikleri fotoğrafları basında ve sanal ortamda yayınlamışlardır. Bu eylem ve eyleme katılan devlet memurları açısından 657 sayılı kanunun 7. maddesine göre suç teşkil etmektedir. Devlet kurumu olan okullarda bile siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren ve hatta ana sınıfı öğrencilerini bile siyasete alet etmekten kaçınmayan AKP zihniyetini ve bu zihniyetteki AKP yöneticilerini şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
Bartın Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker ise konu hakkında açıklamada bulunmadı.


AA(MÇ/AAA)