Sınıf öğretmeni Osman Göçmen (39) ile özel bir hastanede görev yapan hemşire Tuğba Göçmen (37) çiftinin ortanca çocuğu olan Mehmet Göçmen, iddiaya göre, Kasım ayına ait 25 lira aidatın yatırılmaması üzerine geçen pazartesi günü, Osman Kibar Ortaokulu'nun ana sınıfının kapısından geri çevrilip, evine gönderildi.

5 ÖĞRENCİ DAHA ALINMADI

Aynı okulun ana sınıfına giden 5 öğrencinin daha Okul Aile Birliği adına yatırılması gereken aylık 25 lirayı yatırmaması üzerine sınıfa alınmadığını, bunun da çocuklar üzerinde olumsuz etki yaptığını belirten Tuğba Göçmen, "Okul Müdürünün görevli personele talimat verdiğini öğrendik. Parayı bankaya yatırıp makbuzu getirdikten sonra çocuklarımızın okula girebileceği söylendi. Ben çocuğumu devlet okuluna gönderiyorum. Temizlik giderleri adı altında her ay zaten 15 lira para veriyorum. Bu aidatı ne diye alıyorlar o da belli değil. Demek ki paramız olmazsa, çocuklarımız devlet okullarında okuyamayacak. Çocuklar küçük yaşlarda eğitimden soğutuluyor. Gerekli tüm yerlere şikayetlerde bulunacağız" dedi.

ÇOCUKLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise ana sınıflarındaki yiyecek, görevli giderleri için, her yıl başında toplanan bir komisyon tarafından ücret belirlendiğini dile getirerek, "Bu fiyat çocuğun okulda kalış süresine göre bu yıl için 20-150 TL arasında değişiyor. Ancak bunu ödeyebilen velilerden alıyoruz. Eğer velinin ödeyecek gücü yoksa almıyoruz. Bu okuldaki olayda da bir meslektaşımız bu parayı vermemiş. Ben de çocukları mağdur etmemelerini ancak veli ile de orta yolu bulmalarını istedim" diye konuştu.



KÖ(AÖ/AK)