Türk denizcisi Amiral Turgut Reis ölümünün 447'nci yıldönümünde Bodrum'un Turgutreis beldesinde düzenlenen törenle anıldı. Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Turgutreis Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Dinçberk, Turgutreis Jandarma Komutanı Üsteğmen İsmet Tığlı, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri, Türk Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke ve Dernek Genel Sekreteri Turgut Çelikkol katıldı.

Turgut Reis'in soyundan gelen Mustapha Darghout, Mohamed Kemal Darghouth, Mahmoud Darghouth ve beraberinde Tunus'tan 5 kişi törende yeraldı. Atatürk Anıtı önünde toplanan tören komitesi anıta çelenk bırakarak, Turgut Reis ve Türk denizcileri anısına saygı duruşunda bulundu. Şevket Sabancı Parkı'nda Turgut Reis Anıtı önünde düzenlenen ikinci törende ise Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu tarafından denizcilik marşları söylendi. Amiral Turgutreis İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından Uğur Böcekleri dans gösterisi sahnelendi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Turgut Reis’in adını Türk denizciliğine yazdırmış önemli bir kaptan olduğunu belirtti. Gödekmerdan, "Türk tarihinin en şanlı dönemlerinin yaşanmasını sağlamış ve kahramanlıklar sergilemişlerdir. Doğduğu ve adını verdiği Turgutreis Beldesi'nde törenlerle anmaya devam edeceğiz. Bu yıl Tunus'taki akrabaları da bizlere katıldı. Doğduğu beldeyi tanıma imkanı buldular. Umarız gelecek yıllarda akrabalarının da yer aldığı daha büyük bir katılımla anarız" dedi.

Turgut Reis'in torunlarından emekli general Mustapha Darghout, Türkiye'yi ilk kez geldiğini belirtti. Darghout, "Çok mutluyum, tarifi olmayan bir heyecan içindeyim. Burada olmaktan dolayı güven duygusu içindeyim. Bundan sonra Turgutreis'e de her yıl gelmek isterim. Turgut Reis'i anmak için çeşitli etkinlikler ve şenlikler düzenliyorsunuz. Biz de onun soyundan gelenler olarak her yıl bu anma etkinliklerine katılmak isteriz" diye konuştu.

Amiral Turgut Reis'in Tunus'tan gelen torunları, Bodrum'da yaşayan gazilerle birlikte sohbet ederek, Şevket Sabancı Parkı'ndaki Turgut Reis heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.