Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Tarsus'a gelen Vali Nathan Deal'a,Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve Müze Müdürü Mehmet Çavuş eşlik etti. Vali Deal, ilk olarak Hıristiyanlar için Hac merkezi olarak kabul edilen Saint Paul Kilisesi Anıt Müzesi ziyaret etti. Saint Paul Kuyusu'na geçen Vali Deal ve beraberindeki heyet, Saint Paul yaşadığı ev ve kuyu hakkında bilgi aldıktan sonra dini inanışlarına göre, kuyudan su içerek hacı oldu.

 Tarsus tarihi evlerini ziyaretleri sırasında düğün fotoğrafları çektiren Derya ve Serkan Ataş çifti ile karşılaşan Vali ve eşi Sandra Deal, kendilerine bir ömür boyu mutluluklar dileyerek, "Biz 10 gün sonra evliliğimizin 46'ncı yılını kutlayacağız. Sizlere bir ömür boyu mutluluklar dileriz" dedi. Vali Deal, damat Serkan Ataş'a, kendi özel kartvizitini de vermeyi ihmal etmedi.

Deal, "Tarsus'un görünüşünden oldukça etkilendim. İncil'de Saint Paul hakkında bir çok bilgi edinmişliğim vardı. Tarsus'un tarihini koruduğunu görmeye tanıklık etmekten onur duydum. Ayrıca Georgia Eyaleti'nde bulunan Coca-Cola merkezi ve CEO'su Tarsus Amerikan Koleji mezunu bir Türk olan Muhtar Kent'tir. Onun bulunduğu yerde bulunmak güzel. Biz tamamen bir ekonomiyi geliştirme için gezimizi tasarladık. Her ülkenin işadamları tanıştı. İş olanağı yaratmak istiyoruz. Bizim en önemli görevlerimizden birisi Georgia eyaleti ile Türkiye'deki iş dünyası gelişimine katkıda bulunmaktır" diye konuştu.


TD(AŞ/BK/AAA)(FOTOĞRAF)