Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda, Alpaytac Ajansı tarafından organize edilen gezi kapsamında ABD'de yayımlanan Forbes Life, Saveur, National Geographic, New York Resident, CBS News, Destination, Weddings adlı gazete ve dergilerde çalışan 12 gazeteci Bodrum'a geldi. Konuk gazeteciler 2 gün boyunca Bodrum'da, Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni, Antik Tiyatro'yu, Mausoluem'u, Bitez ve Gümüşlük beldelerini gezdi.

Amerikalı gazeteciler için Bitez Turizmciler Derneği tarafından Doria Otel'de düzenlenen etkinlikte, Muğla, Fethiye ve Bodrum yöresi halk oyunları sergilendi. Oteldeki etkinliğin ardından Amerikalı gazeteciler, Bodrum Okul Gemisi ile günübirlik tekne turuna çıktı. Adaboğazı ve Karaada'ya giden gazeteciler, bol bol denize girerek, keyif yaptı ve gezdikleri yerlerle ilgili fotoğraflar çekip, bilgi topladı.

Alpaytac Tanıtma Pazarlama ve Halkla İlişkiler Ajansı Sahibi Huma Gruaz, THY'nin Amerika'daki tanıtımını da yaptıklarını ifade etti. Gruaz, "THY’nin tanıtımı kapsamında Türkiye'ye gezi düzenledik. Bu geziye, gazetecilerin yanı sıra Amerika'nın en değerli seyahat ve gurme yazarlarını da davet ettik. İstanbul ile devam edecek gezide, Bodrum'u da programımıza aldık. Bodrum'un kültürü tanıtmaya çalıştık. Yöresel yemekleri tattılar. Halk oyunları kültürünü, Bodrum gece hayatını tanıdılar. Amerika'ya döndüklerinde çalıştıkları dergi ve gazetelerde Bodrum'u tanıtacaklar" diye konuştu.

Bodrum'un özellikle yöresel yemeklerini çok beğendiklerini ifade eden New York Resident Dergisi Yazarı Maxine Albert, "Biz New York'ta gökdelenlere ve büyük binalara alışığız. Bodrum’un küçük binaları çok güzel ve otantik. Koylarını muhteşem. Bodrum'a hayran kaldım. Bodrum'u dergimde anlatacağım. Her Amerikalı mutlaka Bodrum’u görmeli burada bir süre de olsa yaşamalı" dedi.

Amerikalı gazeteciler, Bodrum’daki gezilerini tamamladıktan sonra İstanbul'a gitti.