Dr. Winkler, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ı makamında ziyaret ederek anılarını paylaştı. O dönemin zorluklarından bahseden Winkler, o zamanın köyü şimdi Talas’ın mahallesi konumundaki kırsal alanlarda yaşadıkları sıkıntıları anlattı. O dönemde antibiyotiğin bulunmadığını belirten Dr. Winkler’ın akıcı Türkçesi dikkat çekerken, “Bu nedenle hastalar hastanede 17 günde iyileşerek taburcu oluyordu. Şimdi ise 2-3 gün antibiyotik tedavisiyle iyileşiliyor” dedi. 

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yıllar sonra tekrar Talas’a gelen Dr. Winkler'le tarihi Talas’ın fotoğrafından oluşan duvar saati hediye etti. Dr. Winkler, ziyaretin ardından görev yaptığı şu an Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak kullanılan Amerikan Hastanesi’ne geçti.

ANILARIMIZI KALEME ALACAĞIZ

Hastane binasının önünde eski günleri anan Dr. Winkler, şöyle konuştu:

“52 yıl çok çabuk geçti. Hala dün gibi. Eski günlerdeki çalışıp hizmet verdiğiniz yeri görmek çok mutluluk verici. Eski arkadaşları görmek ve burada yaşadıklarımızı kitap haline getirmek için Talas’a geldim. Burada Salih Tokgöz adlı doktor arkadaşımla görev yaptığım dönemdeki çalışmalarımızı kitap haline getiriyorum. Anılarımızı ve çalışmalarımızı kaleme alacağız.”

 

OE(OE/AK)