Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Bintepeler Mevkii’ne araştırma yapmak için gelen ve dün de mağaraları gezmek için Spil Dağı’na çıkan ancak kaybolan Boston Üniversitesi'nden 27 yaşındaki Chad Micheal Gillis Digregolio’nun, Yarıkkaya Mevkii’nde bugün saat 15.40 sıralarında cesedi bulundu. Yaklaşık 10 metrelik uçurumdan düşen genç arkeoloğu İzmir Arama Kurtarma ekibinden Kadir Direk ile Demirkan Sarıkaya buldu. Kadir Direk’in Van'daki depremin sembol ismi Azra bebeği çıkartan kişi olduğu da öğrenildi. Genç arkeologun cesedi yaklaşık 500 metre yükseklikten arama kurtarma ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla tarafından bulunduğu yerden indirildi. Arkeoloğun cesedi Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ARKADAŞLARI GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Amerikalı arkeoloğun Spil Dağı’ndan indirildiği sırada aşağıda bekleyen iki arkadaşı, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi. Basın mensupları ile ölen arkeoloğun arkadaşları arasındaki kısa süreli gerginlik, jandarma ekipleri tarafından yatıştırıldı.

Arkeolog Digregolio’nun cesedini bulanlardan Demirhan Sarıkaya, "Herkese bir bölge verilmişti. Biz de Yarıkkaya Mevkii’nde araştırma yapıyorduk. Daha sonra ekip arkadaşım Kadir Direk, yerde yatan birini gördüğünü söyledi. Daha sonra baktığımızda kaybolan arkeolog olduğunu gördük. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düşmüş. 5 metre yukarıda da sırt çantasını ve gözlüğünü bulduk" dedi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,