Kepez İlçesi'nde oturan ilköğretim 8'nci sınıf öğrencisi Gamze Nur Karakılıç, omuriliği beline yapışık dünyaya geldi. Henüz 4.5 aylıkken ilk ameliyatını olan Karakılıç, gelişim bozukluğu yaşamaya başladı. 12 yaşına geldiğinde 1 hafta içerisinde omuriliğinden iki kez ameliyat geçiren Karakılıç, sağlığına kavuşamadı. Anne babası ayrı olan, babaannesi Emine Karakılıç ile birlikte yaşayan küçük Gamze'nin kamyon şoförlüğü yapan babası Hüseyin Ufuk Karakılıç ise uzun yola gittiği için ayda 1 ya da 2 kez kızını görebiliyor.

MÜJDELİ HABER İZMİR'DEN GELDİ

Babaannesiyle birlikte onlarca hastane ve doktor gezen Gamze Nur Karakılıç'ı ağrılarından kurtaracak müjdeli haber, İzmir'den geldi. Özel bir hastanede çalışan Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahi uzmanı Prof Dr. Yusuf Erşahin'in muayene ettiği kızın ameliyat olması durumunda yapışık olan omuriliğinin ayrılacağı ve yaşam fonksiyonlarının normale döneceği kaydedildi.

Bu ameliyat için 25 bin TL gerektiğini aktaran babaanne Emine Karakılıç, “Şoförlük yapan oğlumun getirdiği parayla geçinmeye çalışıyoruz. Bu parayı bırakın toplamamız, bir arada bile görme imkanımız yok. Ama kızım her geçen gün gözlerimizin önünde eriyor. Sürekli ağrıları oluyor. Hastanelerden çıkamıyoruz. Ne olur bize yardım edin" dedi.

'ARKADAŞLARIM SOHBET ETMİYOR'

Aşırı ağrıları nedeniyle sürekli hastanelerin acil servislerinde olan Gamze Nur, "Okula giderken çantamı bile taşıyamıyorum. Arkadaşlarım ise 'O hasta' deyip benimle sohbet bile etmiyor. Sürekli ağrılarım olduğu için kalemle yazı bile yazarken zorlanıyorum. Ameliyat olmazsam felç kalacakmışım ve tuvaletimi bile tutamayacakmışım" dedi.

Arkadaşları ve öğretmenleri tarafından da çok sevilen Gamze Nur, okulundaki derslerinde ise son derece başarılı. Her yıl takdirname ile sınıfını geçen kız hastalığını yenerse liseye gidip ardından üniversite okumak istiyor.

İL MÜDÜRLÜĞÜ YA DA BAKANLIĞA BAŞVURSUNLAR

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Gamze Nur Karakılıç'ın ameliyatı Antalya'da yapılamadığı için İzmir'e sevk edildiğini belirterek, ailenin ya da hastanın İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ya da Alo 184 hattını arayarak Sağlık Bakanlığı ile görüşerek özel hastane dışında bir sağlık merkezinde bu ameliyatın yapılıp yapılamayacağının sorulması gerektiğini söyledi. Yetkililer, Bakanlığın hemen durumla ilgili tüm yurtta araştırma yaparak üniversite hastaneleri dahil hastanelerde bu ameliyatın yapılıp yapılamayacağını araştırarak hastanın tedavisi için çalışma yapabileceğini anlattı.