Abant Tabiat Parkı’na giden yol üzerinde restoran işleten Sedat Abak, gözünde iltihaplanma olan 8 aylık ‘Canecorse’ cinsi 'Ozy' adını verdiği köpeğini, dün akşam Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Hakan Bakan’a ait veteriner kliniğine götürdü. Veteriner Hakan Bakan, köpeğin anestezi ile uyutulup, ameliyat yapması gerektiğini söyledi. Köpeğini kliniğe bırakan Sedat Abak giderken, Hakan Bakan’da köpeğe uyuşturucu iğne yaptı. Hakan Bakan bir süre sonra köpeğin öldüğünü anlaınca telefınla Sedat Abak’ı arayarak durumu anlattı. Köpeğinin öldüğünün söylenmesi üzerine çılgına dönen Sedat Abak, kliniğe giderek veteriner Hakan Bakan’a saldırdı. Eline aldığı çatalla Hakan Bakan’ın üzerine yürüyen Sedat Abak, kliniğin camlarını kırdı. Hakan Bakan klinikten kaçarken, Sedat Abak ise ameliyat masasında yatan köpeğinin başını okşayarak ağladı. Gözyaşı döken Sedat Abak, şöyle dedi:

"Basit bir göz ameliyatı diye buraya getirdim. 1 saat sonra aradı, 'Köpeğin öldü’ dedi. Ozy, ailemin bireyiydi. Benimle yatıp- kalkardı. Canımdı, ciğerimdi, her şeyimdi benim. Hiç yoktan gitti. Ne anestezi aleti var ne başka bir şey. Anesteziyi fazla vermiş. Köpeğim de ölmüş. Madem bu işi bilmiyorsun, neden yapıyorsun?"

Polis ekibi, Sedat Abak’ı sakinleştirmeye çalıştı. Sedat Abak, Hakan Bakan’ı Veterinerler Odası Bolu Temsilciliği'ne şikayet edip, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Sedat Abak, omuzlarına aldığı köpeğini ölüm raporu için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne götürdü.

 

KY(MÇ/İD)