Antalya'da Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 4 yıldır görev yapan genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Muharrem Yılmaz, genel poliklinik ve ameliyat saatleri dışında hastalara moral vermek ve tedavi sürecini hızlandırmak için ilginç bir yola başvuruyor. Opr. Dr. Yılmaz, hastanelerde görmeye alışık olunmayan şekilde, yatan hastalara kendi yazdığı şiir kitabından şiirler okuyor, saz çalıyor bestelediği türküleri seslendiriyor. Hastalarına bu şekilde moral veren Opr. Dr. Yılmaz'ın bu uygulaması hasta ve hasta yakınlarını memnun ediyor. Özellikle diyaliz hastaları, Opr. Dr. Yılmaz'ın şiir ve müzik ziyafetini kaçırmıyor.

AMELİYAT SONRASI ŞİİR VE MÜZİKLE TEDAVİ

Ameliyat ettiği hastalardan Gizem Ertürk'ü ziyaret eden Opr. Dr. Muharrem Yılmaz, önce hastasının sağlık durumuna ilişkin tetkikler yaptı. Genel muayenenin ardından Opr. Dr. Yılmaz, Ertürk'e şiir okudu, ardından da Gazipaşa'yı anlatan bir türküyü sazı eşliğinde söyledi. Opr. Dr. Yılmaz'ın seslendirdiği türküyü Gizem Ertürk kendisini ziyarete gelen ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte dinledi.

HASTALAR ÇOK MEMNUN

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Gizem Ertürk, Opr. Dr. Yılmaz'ın sıra dışı uygulamasını çok benimsediğini söyledi. Yatan hastaların genelde kötü bir psikolojiye sahip olduğunu kaydeden Ertürk, "Opr. Dr. Muharrem Yılmaz, burada tedavi gördüğüm süre içinde bana ve diğer hastalara şiirler okuyor, türkü söylüyor. İlaç tedavisinin yanında bize moral veriyor. Hasta yatağında olduğumuzu unutturdu. Hem psikolojik hem de fizyolojik yönden bize çok yararlı oldu. Hiç sıkılmadan gayet güzel zaman geçirdik" dedi.

DİYALİZ HASTALARINA ÖZEL KONSER

Tatil günü olmasına rağmen hafta sonu diyaliz tedavisi gören hastaları da ziyaret eden Opr. Dr. Yılmaz, onlara 'Erken Vuruş' adlı kitabından şiirler okudu. Daha sonra bağlamasını alarak hastalara müzik ziyafeti sunan Opr. Dr. Yılmaz'ın türkülerine hastalar da eşlik etti. Akoluk Köyü'nden 10 yıldır diyalize bağlanmak için hastaneye gelen İlknur Çelen, Opr. Dr. Yılmaz'ın ilgisinden çok memnun olduklarını söyledi. Bir diğer hasta Mustafa Çetiner ise "Doktorumuzun diline, yüreğine sağlık. Sazıyla sözüyle bize moral veriyor, acılarımızı unutturuyor" dedi.

4 YILDIR ÇALIP SÖYLÜYOR

Şiir okuyarak, türkü söyleyerek hastalara bir tür terapi uyguladığını anlatan Opr. Dr. Yılmaz, hastaların da kendisine destek verdiğini söyledi. Yaklaşık 4 yıldır Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde görev yaptığını kaydeden Opr. Dr. Yılmaz, "100 civarında şiirim var. Türkü ve şarkı formatından besteler yaptım. Müzik ve şiir hayatın bir parçası. Dinleyen herkeste olumlu etkiler bıraktığına inanıyorum. Yaklaşık 4 yıldır hastalarıma şiir okuyor, saz çalıyorum. Herkes memnun kalıyor, moral buluyor" dedi.

ERKEN UYANANA OYUN HAVASI

Müziğin hastaların iyileşme sürecine katkı sağladığına da inandığını kaydeden Opr. Dr. Yılmaz, "Erken kalkması gereken hastaya hareketli, ameliyata girecek hastaya ise moral verecek türküler söylüyorum. Uyuması gereken hastalara ise daha dinlendirici türküler çalıyorum. Sonuçta müziği tedavinin bir parçası haline getirdim" diye konuştu.