16 Şubat 2011'de meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk babası Murat Kundakçıoğlu, uzun yıllar Almanya'da çalıştıktan sonra emekli olarak Zonguldak merkeze bağlı Kaleoğlu Köyü'ne dönen 5 çocuk babası amcası Nazif, yengesi Fatime ve kuzeni Habibe Kundakçıoğlu'nu evlerinde av tüfeği ile öldürdü. Cinayetin ardından kaçan ve yurt dışına çıkmak üzereyken Edirne'de bir akrabasının evinde yakalanarak tutuklanan Murat Kundakçıoğlu hakkında, 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçlamasıyla 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kundakçıoğlu hakkında, öldürdüğü zihinsel engelli kuzeni Habibe Kundakçıoğlu'na cinayetten 9 ay önce cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan dava da cinayet davası ile birleştirildi.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanık Murat Kundakçıoğlu, mahkemedeki savunmasında, amcası, yengesi ve kuzeninin, evlerinin önünden geçerken kendisine sopa ile saldırdıklarını, çıkan kavga sonucu 3'ünü de öldürdüğünü söyledi. Kundakçıoğlu, cinsel istismar ve tehdit suçlamalarını ise kabul etmedi.

Önce amcası, yengesi ve kuzenini öldürmekten 3 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan sanık, cinayeti, ölen 3 kişinin kendisine saldırması nedeniyle haksız tahrik altında işlediği kanaatine varılarak 3 kez 18'er yıl olmak üzere toplam 54 yıl hapse mahkum edildi. 'Nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit' ile 'tehdit' suçlamalarayıla ilgili ise yeterli delil bulunmadığından sanığın beraatine karar verildi.



GG(EE/BT)