Olay, dün gece Aydoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı sivil ve resmi ekipler, çoğunluğu Romanların oturduğu mahalle içerisinde huzur operasyonu düzenledi. Mahalle girişinde araç kontrol noktası kuran polis ekiplerini gören 15 yaşındaki Erdal E., telaşa kapılarak 59 KF 098 plakalı otomobille kaçmaya çalıştı. Polis ekipleriyle Erdal E. arasında bir süre kovalamaca yaşandı. Yakalanacağını anlayan Erdal E., sokak ortasında otomobili bıkarak kaçtı. Sivil polis memuru İbrahim Karahan kaçan şüpheliyi yakalamak isterken Erdal E. ile birlikte duvardan düşerek omuzundan yaralandı.

POLİSİ ALMADI, BAŞKA VAKAYA GİTTİ

Polis ekipleri Erdal E.’yi yakalarken, yaralı meslektaşları için 112'ye haber verdi. Olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı yaralı polis memuruna yaptığı ilk müdahalenin ardından, 'Biz başka vaka var ona gelmiştik. Size müdahale edemeyiz oraya gidiyoruz' diyerek yaralı polisi almadan, aynı mahallede kendisine zarar verdiği belirtilen alkollü bir kişiye müdahale etmek için gitti.

Omuzundan yaralanan polis memuru ekip otosuyla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sol omuz köprücük kemiğinde kırık tespit edilen polis memuruna 2 ay rapor verilirken, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz yaralı polisi hastanede ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldı.

POLİS TUTANAK TUTTU

Olay yerindeki polis memurları, ambulansın yaralı polis almadığına ilişkin tutanak hazırladı. Tutanakta ambulansın olay yerine geldiği, yaralı polis memuruna müdahale ettikten sonra olay yerinden başka bir vakanın olduğu gerekçesi ile ayrıldığı bilgilerine yer verildi.

'TELSİZ KAYITLARI İNCELENECEK'

Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Mehtap Şen, olayla ilgili telsiz kayıtlarının inceleneceğini belirterek, "Kayıtlar dinlendikten sonra gerekli çalışmayı yapacağız. Konunun üzerinde hassasiyetle duracağız. Gelişmelerle ilgili olarak daha sonra bilgilendirilme yapılacak" dedi.

Uygulama noktasından kaçan 15 yaşındaki Erdal E. ise yakalandıktan sonra 'polise mukavemet' suçundan gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

RY(LK/COŞ)