Çanakkale'de ilk kez 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görevli sağlık personeli, 'Travma Resüsitasyon Kursu' (HTT-TRK), sürücüler ise 'Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi'nden geçirildi. İlk günkü teorik eğitimin sonrasında piste çıkan ambulans şoförleri, becerilerini sergiledi.

FORMULA PİLOTU GİBİ

Esenler Mahallesi'ndeki 60 metrelik yolda gerçekleşen sürüş eğitimi ve sınavında 112 Acil Servis ambulansı sürücüleri beş ayrı zorlu parkuru 4 dakika içerisinde bitirmeye çalıştı. Sürücüler zamanla yarışırken, yola yerleştirilen ve manevrayı zorlaştıran engellerin arasından geçerken heyecanlı anlar yaşandı. Ambulans şoförleri parkurun slalom kısımlarında adeta formula pilotları gibiydi.

HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENİĞİ

Çanakkale İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Şükrü Kabaş, Travma Resüsitasyon Kursu (HTT-TRK) ve Ambulans Sürüş Tekniği Eğitimi’nin 4 gün sürdüğünü söyledi. Bursa'dan gelen 6 uzman eğitimci tarafından 20 ambulans sürücüsüne eğitim, 30 sağlık personeline ise kurs verildiğini belirten Kabaş, “Eğitimin ilk gününde teorik eğitim yapıldı. Daha sonraki üç gün ise pratik eğitimler ve sınavlar gerçekleştirildi. Buradaki amacımız hasta ve çalışan güvenliği açısından ambulansın trafikteki seyrini daha güvenli hale getirebilmek için personelimizi bilinçlendirmek, onlara eğitim vermek, bununla birlikte hasta ve çalışan güvenliğini üst düzeyde tutmak. Ambulans sürücüleri için parkur zorluydu. Karşılaşabilecekleri olağan dışı durumlar için slalom ve kaygan zemin gibi eğitimler verildi. Bu tarz olağan dışı durumlarla karşılaştığımızdaki hedefimiz, ambulanstaki hastaya ve personele zarar vermeden, trafik akışını engellemeden uygun bir şekilde hastamızı hastaneye yetiştirmek ve bunu yaparken içerideki hastaya da müdahaleyi engellememektir” dedi.



BG(İÖ/AK)