Geçen perşembe günü Ankara'ya sevk edilen 85 yaşındaki Cihan Can için gelen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter, Kozlu Beldesi'ndeki futbol sahasının ortasına inmişti. Helikopterde görevli doktor, suni çime zarar vereceği gerekçesiyle sahaya girmesine izin verilmeyen ambulanstaki hastanın sedye ile helikoptere taşınmasına, "Böyle hasta mı gelir? Bu skandal" diyerek tepki göstermişti.

Doktorun tepkisinin basında yer almasının ardından bugün özel bir şirkette servis şoförü olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası 52 yaşındaki Kadir Kiret için de ambulans helikopter istendi. Aort damarında yırtık saptanan, daha ileri tetkik ve tedavi için İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki kararlaştırılan hasta için gelen ambulans helikopter, bu sefer sahanın ortasına değil kenarına iniş yaptı.

Hastayı taşıyan ambulansın sürücüsü ise araçla sahanın içine girmeden kenarındaki koşu pistinde ilerleyip helikopterin bulunduğu yere geldi. Kadir Kiret, ambulanstan indirilip metrelerce sedyede taşınmadan helikoptere nakledildi. Kadir Kiret, helikopterle İstanbul'a götürüldü.



GG(EE/BT)