Nizip İlçe merkezinde oturan Eyüp Ceylan evde bir anlık öfkeyle sağ elini cama vurup kırdı. Kırılan cam parçalarıyla elinde kesikler oluşan Ceylan otomobille Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'ne getirildi. Burada yapılan ilk müdahalesinde damarının kesildiği belirlenen Ceylan, doktorlar tarafından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edilmek istendi. Ancak ilçede sadece iki tane bulunan ve her ikisinin de Gaziantep'e hasta götürdüğü belirtilen ambulansların gecikmesi nedeniyle sıkıntı yaşandı. Saat 14.57'de sevkin yapılmasına rağmen ambulans gelmediği için saat 16.20'ye kadar 1 saat 23 dakika ambulans beklediği hastane kayıtlarında da yer alan Eyüp Ceylan'ın ablası 30 yaşındaki Cemile Ceylan, duruma tepki gösterdi. Eyüp Ceylan, beklemenin ardından gelen ambulansla tedavi için Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürülebildi.

1 SAAT BEKLEMİŞTİ

Aynı hastanede 26 Nisan 2012'de de benzer bir olay yaşanmıştı. Nizip ilçesinde üzerine televizyon düşmesi sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Taha Baran Bakır'ın beyin travması geçirdiği belirlendi ve Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Ancak Bakır, ambulansların hasta götürmesi nedeniyle 1 saat sedyede bekletildi. Sağlık Bakanlığı bu olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

GEÇİKMELER YAŞANIYOR, SAĞLIK BAKANLIĞI'NA BİLDİRDİK

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, ilçede iki 112 acil servis ambulansının bulunduğunu, bunların sürekli ilçe genelinde meydana gelen olaylara ve devlet hastanesindeki hastaların Gaziantep'e sevkinde kullanıldığını, o nedenle hastaya zamanında yetişemediğini söyledi. Karadeniz, ambulans yetersizliği konusunu Sağlık Bakanlığı'na bildirdiklerini, ancak şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadığını belirterek, "Söz konusu olayda da aynı sıkıntı yaşanmıştır. İlçeye en kısa zamanda bir veya iki ambulans verilmesini bekliyoruz" dedi.