Samsun'un Terme İlçesi Gölyazı Beldesi'nde yaşadıkları rivayet edilen ve rahat ok atmak için bir göğüsleri kesik olan Amazon kadın savaşçıların yaşantıları, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bugüne uyarlandı. Batı Park'ta oluşturulan Amazon Adası üzerindeki 2.5 dönüm alana Amazon Köyü kuruldu. Amazon kadınların günlük yaşamlarından kesitler sunulan köye, 28 Amazon kadın heykeli ile kullandıkları eşyalar konuldu. Bölgeye yerleştirilen ve Anadolu'da gücü simgeleyen aslanların içerisine de müze açıldı. 10 metre yüksekliğinde olup içerisinde herbiri 200 metrekare olan çift katlı salonu bulunan 2 aslan bölgeye konularak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. İçerideki salonlarda ise tiyatro, hediyelik eşya, dönemin sinevizyon gösterilerinin yer alacağı etkinliklerin yapılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, kadın heykellerin yapımında, gerçek saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel silikon madde kullanıldığını söyledi. Şara, "Sanat tarihi hocaları, bilim adamları ile görüşülerek hazırlanan ve bir yaşamın tüm yönleriyle canlandırıldığı köyü turizmin hizmetine kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halen yüzlerce yerli ve yabancı turist bölgeyi ziyaret ediyor" dedi.

Şara, çoğu kişinin Amazon kadınlarını Yunan kültürüyle karıştırdığını da belirtti. Şara, "Yunan tarihi Amazonlardan bahsettiği için onları Yunanlıların bir parçası olarak görüyorlar. Bir yanlış anlama var. Halbuki derinlemesine incelenirse Amazonların Yunanlılarla savaşan Anadolu’yu savunan bir kavim olduğunu görürler" diyerek araştırmalarına göre Amazonlarla ilgili Türkiye’de en geniş kapsamlı projenin Samsun’da hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.