Birinci Amatör Küme Merkez Grubu’nda mücadele eden Üzülmezspor, Yayla Mahallesi Fener Semtindeki sahada Bölümspor ile karşılaştı. Maçın 70’inci dakikasında havadan gelen topa yükselen Üzülmezspor kalecisi Olcay, kendi takımının oyuncularıyla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle düşen sporcu nefes almakta zorluk çekti. Maçta görevli sağlık personeli olmadığı için kulüp yöneticilerinin müdahale ettiği Olcay için polis merkeze anons ederek 112 Acil Servis Ambulansı istedi. Sahada ambulansın gelmesi beklenirken olayın etkisiyle panikleyen kaleci Olcay, ağlamaya başladı. Yaklaşık 10 dakikalık beklemenin ardından gelen ambulanstaki sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Olcay, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BİR TANE SAĞLIK GÖREVLİSİ YOK

Aynı grupta mücadele eden Karadonspor’un kulüp başkanı Hürriyet Berberoğlu her hafta aynı sorunla karşılaşmalarına rağmen bir türlü sağlık personeli görevlendirilmesi yapılmadığını kaydetti. Amatör spora gereken değerin verilmesi gerektiğini vurgulayan Berberoğlu, şöyle dedi:

"Kaleci, kendi futbolcuyla çarpışınca yere düştü. Bir ambulans, sağlık görevlisi yok. Hiçbir amatör spor kulüp maçlarında ambulans yok. Biz bunu defalarca gündeme getirdiğimiz halde kimse buna karşı duyarlı değil. Yazık yani çocuk ambulansla hastaneye gitti sonucunu bekliyoruz. Hiçbir maçta burada bir sağlık görevlisi, ambulans göremiyoruz."

112 MÜDÜRÜ: HER MAÇA AMBULANS VEREMEYİZ

İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Hizmetler Şube Müdürü Barış Fidan kentte 20’ye yakın karşılaşma oynandığını, her maça ambulans vermelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Kozlu Beldesi’nde de maç var ve oraya ambulans verdik. Şu an 20 ye yakın noktada müsabaka var. Benim görevde bu kadar ambulansım yok şu anda. Biz her müsabakaya ambulans veremeyiz. Merkezde 5 ambulansım görevli. Bu olaya Kilimli Beldesi’nden ekip gönderdik. O da en kısa sürede olay yerine ulaşarak futbolcuya müdahale etti” dedi.



GG(EE/İD)