Gıda Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı olan işadamı 58 yaşındaki Ömer Cinstaş, aynı yerdeki toptancı deposunda çalışan 39 yaşındaki Bülent Tutal ve çay ocağı ile market işleten 38 yaşındaki Selami Bağcı, geçen pazar günü Çeşme'nin Ildırı Köyü'ndeki Günkent Sitesi'nden, balık avlamak için 4 metrelik polyester tekne ile denize açıldı. Amatör balıkçılığa meraklı üç arkadaş, 3-4 mil açıldıktan sonra saat 16.00 sıralarında şiddetli lodos ve yağmur nedeniyle tekne su almaya başladı. Bunun üzerine Bağcı, Cinstaş ile Tutal, birlikte deniz atlayarak yüzmeye başladı.

BEL ÇİZMESİ SONU OLDU

Denize atladıktan 100 metre sonra, çıkartamadığı bel çizmesine su dolması üzerine ilk olarak Bülent Tutal'ın boğulduğu belirlendi. Ardından da kıyıya 100 metre kala işadamı Ömer Cinstaş'ın sulara gömüldüğü öğrenildi. Selami Bağcı ise kurtulmayı başardı.

BİRLİKTE SON YOLCULUĞA UĞURLANDILAR

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Ömer Cinstaş ile Bülent Tutal'ın cenazeleri, bugün ikindide Yenişehir Camisi'ne getirildi. Ölenlerden Bülent Tutal'ın gözyaşı döken 6 aylık hamile eşi Burcu Tutal ile Ömer Cinstaş'ın eşi Nergiz Cinstaş ve çocuklarını, Gıda Çarşısı esnafının yanı sıra İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve çok sayıda seveni de yalnız bırakmadı.

Cenazeye olayın tek tanığı olan Selami Bağcı da katıldı. Oldukta üzgün ve bitkin olduğu gözlenen Bağcı, olayla ilgili soraları yanıtsız bıraktı sadece, "Fırtına çıkacağını bilseydik açılmazdık" dedi.

EŞİNİ DİNLEMEMİŞ

Bu arada Bülent Tutal'ın cenaze törenine katılan yakınları, Tutal ile eşinin son konuşmasını anlattı. Bülent Tutal'ın denize açılmadan kısa süre önce 6 aylık hamile olan eşini aradığı ve sohbet ettiği öğrenildi. Bu sırada fırtına çıkacağını anlayan Burcu Tutal'ın, denize açılmamaları telkininde bulunduğu, Bülent Tutal'ın ise ona "Fırtına diner şimdi, şarjım bitebilir merak etmeyin" dediği belirtildi. İkindide kılınan cenaze namazının ardından, Bülent Tutal Bornova, Ömer Cinstaş ise Gaziemir mezarlıklarında gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.



TY(AÖ/AAA)