Kaza dün gece Amasya'nın Taşova İlçesi'nde meydana geldi. Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'ndeki bir düğüne katılıp Ankara dönenleri taşıyan 52 yaşındaki Hüseyin Çebi yönetimindeki 06 GRS 84 plakalı minibüs, bir anda kontrolden çıkarak Samsun'un Ladik İlçesi yol ayrımındaki yön levhasının bulunduğu direğe çarptı. Kazada, minibüsün sürücüsü Hüseyin Çebi ile 48 yaşındaki Veysel Çelebi olay yerinde, 59 yaşındaki İbrahim Altay ile 19 yaşındaki Şerife Çelebi de kaldırıldıkları Taşova Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi.

Kazada Fadime Altay, Emine Albayrak, Erdem Çelebi, Ayşe Çoşar, Oğuz Akay, Melek Çoşar, Güler Bilgin, İbrahim Hızlıcan, Döndü Keskin, Nurgül Çelebi, Nafiye Çoşar, Ali Çelebi, Yasemin Çelebi ve Ahmet Bilgin de yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Taşova Devlet Hastanesi ve Amasya Şerefettin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumları iyi olan yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sürücünün dikkatsizliği sonucu meydana geldiği iddia edilen kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



AÖ(İS/SS)