Kemalpaşa’ya bağlı Dereköy’de yaşayan bir çocuk babası alzheimer hastası Abdil Barut, dün saat 12.00 sıralarında, evden çıktı. Dedesinin evde olmadığını farkeden 8 yaşındaki Mine Barut, durumu bahçelerine zeytin toplamaya giden 36 yaşındaki babası Orhan ve 28 yaşındaki annesi Şerife Barut’a bildirdi. Hemen eve dönen Barut çifti, jandarma ve köylülerinde yardımıyla yaşlı adamı aramaya çıktı. Ancak, hava kararıncaya kadar yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı.

Bunun üzerine Orhan Barut, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) İzmir Şubesi’nden yardım istedi. Saat 24.00 sıralarında Dereköy’e ulaşan 19 kişilik AKUT ekibi, özel eğitimli Alman kurdu cinsi arama-kurtarma köpeği 'Dark' ile çevrede tekrar çalışma başlattı. AKUT İzmir Şubesi Takım lideri Sinan Atalay’ın koordinesindeki ekipler, arazinin sarp olması, şiddetli rüzgar ve soğuk hava nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarında büyük güçlük yaşadı. Arama-Kurtarma köpeği Dark’ın rüzgar nedeniyle kokuları almakta güçlük çekmesi arama çalışmalarında sıkıntıya neden oldu. Tüm olumsuzlaklara rağmen 3 saat aramalara devam eden AKUT ekipleri, çalışmalarına sabah devam etmek üzere sonlandırdı.

Dereköy sakinlerinden Ali Yıldız, bugün saat 04.30 sıralarında, ihtiyaç gidermek için bahçedeki tuvalete gittiği sırada, karşıdaki sarp ormanlık alandan bir haykırma sesi duyarak, kaybolan Barut’a ait olduğunu düşünerek hemen oğlu Orhan Barut’a haber verdi. Yıldız ile sesin geldiği bölgeye giden Barut, 17 saat sonra babasını kayalıkların arasında soğuktan donmak üzereyken buldu. Ayakları yürümekten yaralanmış ve morarmış haldeki yaşlı adam, Kemalpaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Serum bağlanıp, ayağındaki yaralara pansuman yapılan Abdil Barut taburcu edildi.

Alzheimer hastası olduğu için yaşadıklarını hatırlamayan Abdil Barut, kendisine geçmiş olsun diyen gazetecilere ve yakınlarına, sadece teşekkür edip, "hoşgeldiniz” diyerek, hal hatır sordu.

Orhan Barut ise babasını başına kötü bir şey gelmeden buldukları için sevinçli olduklardını belirterek, “Allah onu bizlere bağışladı” dedi.