32 bin metrekarelik alan üzerinde, 18 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikanın toplam 434 çalışanı, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim aldı. Bir gün üretime ara verilen fabrikada çalışanlar el aletlerinin güvenli kullanımı, kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı, ergonomi, davranış odaklı güvenlik, kimyasallar, forklift kullanımı ve iş güvenliği işaretleri konusunda bilgilendirildi.

Genel Müdür Hakan Ünlü, fabrikada sıfır iş kazası hedefine ulaşmak amacıyla bu eğitimleri düzenlediklerini belirtti. İş sağlığı ve güvenliğinin, işletmelerde çalışanların iş kazalarına uğramalarını ve meslek hastalıklarına yakalanmalarını önlemek, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken önlemler dizisi olduğunu ifade eden Ünlü, "Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) tespitlerine göre, dünyada her üç dakikada bir işçi, iş kazası veya meslek hastalığından dolayı hayatını kaybediyor. Her yıl dünyada ortalama 110 milyon çalışan iş kazası geçiriyor veya meslek hastalığına yakalanıyor. Eğitimler, yaşanabilecek iş kazalarının engellenmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle düzenli olarak tüm çalışanlarımızın katılımıyla iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri veriyoruz. Biz her zaman, 'Önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği' anlayışı ile çalışıyor ve üretiyoruz. Tüm iş süreçlerimizde önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliğidir" dedi.

Eğitimlerin ardından, İzmir’den gelen 'Li Bloco Entrudo Bateria De Samba' grubunun konseri beğeniyle izlendi. Fabrika çalışanları grubunun müzikleriyle coştu. Eğlencenin ardından tüm çalışanlar el ele vererek, "Kendim, ailem ve sevdiklerim için, iş güvenliği kurallarına uyacağıma ve herkesin uymasını sağlayacağıma söz veriyorum" diyerek yemin etti.



EK(İÖ/CK)