Altınova Beldesi’nde, '13 ilde büyükşehir belediyesi kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılıp 1022 beldenin kapatılması' hakkındaki kanun tasarısı taslağına tepkiler sürüyor. Geçen pazar günü beldede yapılan ve öngörülen değişikliği oylayan 5 bin 527 kişiden 5 bin 488’inin 'Hayır' dediği tasarıya, belde halkı düzenledikleri yürüyüşle karşı çıktı. Yürüyüşe, Balıkesir CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Altınova Belediye Başkanı CHP’li Asım Sürer’in yanı sıra çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

'SAHİBİNDEN SATILIK'

Balıkesir’in en büyük beldesi olan ve kış aylarında 12 bin, yazın da 50 bine ulaşan nüfusuyla ilçe olmayı beklerken mahalle statüsüne gerileyecek olan Altınova esnafı da işyerlerinin camlarına, 'Sahibinden satılık' yazıları asıp eyleme destek verdi. Yürüyüş sırasında İzmir-Çanakkale karayolunun trafiğe kapatılacağı söylentisinin yayılması üzerine polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

BAŞKAN SÜRER: ÜLKENİN YÜZDE 55’İNDE YÖNETİM DEĞİŞECEK

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, "Bizler bugün 1000 yıllık tarihi olan bir belde hakkında verilen yanlış kararı hatırlatmak için buradayız. Bizim hakkımızda karar verecek olanlara yanlıştan dönmenin erdem olduğunu hatırlatmak için buradayız. Avrupa’da yerel yönetimler güçlendirilirken ne gariptir ki ülkemizde siyasal kaygılarla yerel yönetimler kapatılmaktadır. Bu yasa ile yurdumuzun yüzde 55’inde yönetim şekli değişecektir. Ama bu ne oralarda yaşayan halka ne sivil toplum kuruluşlarına sorulmaktadır. Balıkesir’den yönetilen Altınova’da kim beldemizin çıkarını gözetecek? Burasını bilmeyenler, tanımayanlar bizim hakkımızda karar verecek" diye konuştu.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla zaman zaman slogan atan kalabalığa sanatçı Serhan Savaşkan da mini bir konser verdi.



HE(İÖ/CK)