Olay, 8 Şubat Çarşamba günü, Alaybey Mahallesi 1973 Sokak 49 numarada meydana geldi. Alaybey Mahallesi 1973 Sokak 49 numarada oturan ve PTT'de çalışan dağıtım görevlisi 37 yaşındaki Vedat Altekin  ile ev kadını eşi 32 yaşındaki Nagehan Altekin, 5 aylık oğulları Yağızefe'ye banyo yaptırdıktan sonra gece üşümemesi için yatak odası yerine sobanın bulunduğu oturma odasında uyumaya başladı. Zeminle birlikte 4 katlı apartmanın 3'üncü katında oturan Altekin çiftinin uyumasını fırsat bilen hırsız ya da hırsızlar, arka cephedeki balkondan eve girdi.

RUJ ÇALDILAR

Yatak odasında bulunan, aralarında Yağızefe doğduğunda hediye edilen altınların da bulunduğu 14 bin TL tutarındaki ziynet eşyasını ve 1000 TL parayı alan hırsız ya da hırsızlar, Nagehan Altekin'in makyaj setindeki 2 ruju da çaldı. Sabah uyanınca hırsızlığı fark eden Nagehan Altekin durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri parmak izi incelemesi yaptı, delil aradı. Polisin bugüne kadar süren yakalama çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Nagehan Altekin, mahallelerinde başkalarının evlerinden de hırsızlık yapıldığını öğrendiklerini anlattı. Altekin, "Eşimle birlikte bebeğimizi yıkadıktan sonra sobanın bulunduğu oturma odasında hep beraber uyuduk. Gece boş olan yatak odasına girilmiş, bebeğimin doğmunda katılan altınlar ile ziynet eşyalarımı ve bir miktar parayı çalmışlar. Çok sessiz hareket etmişler, hiç duymadık. Ayrıca evi ararken de etrafı dağıtmamışlar. Bir ara mutfağa gittim, dönüşte yatak odasının kapısının arkasında bir karartı gördüm. Uyku sersemiydim hiç aklıma gelmedi. Allah korudu. Belki odaya girseydim, başıma kötü bir şey gelebilirdi" dedi.

'RUJU SÜRÜP, DOLAŞSIN'

Altekin, hırsızların kendisine ait iki ruju da çaldığını belirtti. Altekin, "Makyaj malzemelerimin arasındaki, hiç kullanmadığım 2 ruj ile bir tarağı da çalmışlar. Rujları neden aldı anlamadım. Çalanlar sürüp öyle dolaşsın" diyerek tepki gösterdi. Evlerinden kimin hırsızlık yaptığının belirlenip bir an önce yakalanmasını istedi.