Kokteylde davetlilere seslenmek üzere sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın elinde mikrofonla konuşmaya başlayacağı sırada Tarkan’a ait bir şarkı çalınmaya başladı. Şarkı kesildikten sonra Akaydın, “Ben söylemedim farkındayım, ama playback yapsam da herhalde yutmazdınız” dedi. Yağmur altındaki kokteylde konuşmasını sürdüren Akaydın, “Meteoroloji ile aslında bir anlaşmamız vardı, yağmur yağdırmayacaklardı. Ama gene de şiddetli bir yağmur beklemiyoruz” dedi.

Misafirlerin katımlarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Akaydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Özellikle Antalya halkı olarak sanatçılarımızın aydınlık yüzlerini bizimle beraber görmek, geleceğe yönelik umutlarımızı her zaman daha da artırıyor. Bu sene Altın Portakal’ın 49’uncusunu yapıyoruz. Seneye inşallah 50’inci yılı olacak. Her geçen gün sınırlar büyüyor. 19 ilçe, Isparta ve Burdur'da kortej ve bir sürü etkinlikler ve seneye de Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin en uzun soluklu olan festivalinin inşallah 50’inci yılını hep birlikte Antalya’da idrak edeceğiz.

1964 yılı Antalya ufacık bir Anadolu kenti. O Anadolu kentine özellikle Avni Tolunay ve Behlül Dal’ın eklediği bu etkinlik o insanlara olan saygımızı sevgimizi bir kat daha artırıyor. Ruhları şad olsun diyorum. Ve bu seneki ana temamızın mizah, demokrasi ve muhalefet olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Biliyorsunuz artık mizah güldürürken düşündürmüyor Türkiye’de. Düşündürürken unutturuyor. Muhalefet maalesef gereğince yapılamıyor, idrak edilemiyor. Demokrasimiz sorunlu. İşte bu dertleri mizah ortamında halkımızla, sanatçılarımızla paylaşmak istiyoruz. Daha hoşgörülü, daha toleranslı, daha aydınlık, kendisinden olmayanı ötekileştirmeyen ama kucaklayan bir demokrasi daha güzel bir cumhuriyet diliyorum."



MÇ (SU/RT)