49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) hazırlanan 'Sedat Simavi Karikatürleri Sergisi, Altın Portakal Onur Ödülü sahibi Necip Sarıcı'nın 'Altın Portakal'ın Doğuşu' adlı sergisiyle birlikte açıldı. Sarıcı'nın 400 resim arasından 160'ını seçerek hazırladığı 'Altın Portakal'ın Doğuşu' sergisiyle Sedat Simavi Karikatür Sergisi'nın açılışını, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Yönetmen Necip Sarıcı, İlyas Salman, Selda Alkor ve Salih Güney birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Necip Sarıcı, "Sedat Simavi’yi herkes gazeteci, yazar kimliğiyle bilirdi. Bir de onun sinemacı ve karikatürist kimliği vardı. Burada Simavi’nin sinemacı ve karikatürist kimliğini ortaya serdik" dedi. Kurdela kesimi sonrası sergiyi gezen Akaydın ve sanatçılar, Sedat Simavi'nin karikatürlerini inceledi. Serginin köşesinde yer alan Sedat Simavi heykeli ise dikkati çekti. Selda Alkor, İlyas Salman ve Salih Güney, Simavi'nin cenaze töreninden derlenen fotoğrafları da ilgiyle inceledi.

Gözlüklerini yanına almadığı için Sedat Simavi'nin cenaze fotoğraflarının altındaki yazıyı okuyamayan İlyas Salman'ın imdadına Selda Alkor yetişti. Akkor, yüksek sesle yazıyı okuyarak Salman'ın da duymasını sağladı.

İL(HA/SSA)