Uşak İl Genel Meclisi Encümen Salonu’nda düzenlenen protokol törenine, Vali Özdemir Çakacak, Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz, Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut katıldı. Vali Çakacak, "Uşak merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan 5 bin 212 metrekare hazine arazisi üzerine, şehrimizde altın üretimini sürdüren Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından zemin artı 2 katlı ve 480 öğrenci kapasiteli 16 derslikten oluşan bir okul inşa edilecek. 3 milyon 632 bin 889 liraya mal olacak temel eğitim okulu önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda tamamlanarak hizmete açılacak" dedi.

Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz, "Şirket olarak şimdiye kadar işletmemizin bulunduğu kırsal kesimdeki köylerimize içme suyu, kanalizasyon, düğün salonu, köy konakları, cami ve okul gibi yatırımlarla bir süreç yaşadık. Uşak bundan daha fazlasını hak ediyor. İlerleyen zamanlarda da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Üniversitemize de bir yatırım söz konusu. Eğitim çok önemli. Biz de eğitim kervanının içinde yerimizi almak istedik. Yaptıracağımız 16 derslikli okulun bizim ismimizi taşıyacak olması nedeniyle sürekli bu okulumuzun yanında olacağız" diye konuştu.

Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adını taşıyacak okulun protokolü Vali Özdemir Çakacak, Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut arasında imzalandı.



YK(İÖ/SS)