19'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, dünyaca ünlü yönetmen Fatih Akın'ın 'Cennetteki Çöplük' adlı belgesel filminin Türkiye'deki ilk gösterimi gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören galaya filmin görüntü yönetmeni ve oyuncularıyla birlikte katılan Fatih Akın, Adana'yı çok merak ettiğini, çünkü Yılmaz Güney'i çok sevdiğini söyledi.

Fatih Akın'ın yönettiği, Bünyamin Seyrekbasan ile Herve Dieu'nun görüntü yönetmenliğini üstlendiği, Azize ve Furkan Seyrekbasan'ın başrollerini paylaştığı 'Cennetteki Çöplük' filminin galası, Optimum Alışveriş Merkezi'nde bulunan Avşar Sinemaları'nda gerçekleştirildi. İzleyicilerin salonda oturacak yer bulamadığı galaya, Fatih Akın, görüntü yönetmeni Bünyamin Seyrekbasan ile oyuncular Azize ve Furkan Seyrekbasan, Nurgül Yeşilçay ile Altın Koza Film Festivali'ne katılan çok sayıda sinema sanatçısı ve vatandaşlar katıldı. Belgeselin gösterildiği 500 kişilik salonda, oturacak koltuk kalmayınca vatandaşlar merdiven boşluklarına otururken, bir çok kişi de, yer olmadığı için salon dışında kaldı.

Gösterim öncesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın plaket verdiği Fatih Akın, perde önünde Bünyamin Seyrekbasan, aynı zamanda yeğeni olan oyuncu Azize Seyrekbasan ve oğlu Furkan Seyrekbasan ile birlikte açıklama yaptı. Adana'ya ilk kez geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyen Fatih Akın, "Hep merak etmiştim Adana'yı. Çünkü Yılmaz Güney'i çok severim" deyince, salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Filmin görüntü yönetmeni ve oyuncularını da tanıtan Akın, "Beni böyle şeyler çok duygulandırıyor. İyi seyirler diliyorum, sonra görüşürüz tamam mı?" dedi.

Fatih Akın gibi bir yönetmenle çalışmanın kendisi için gurur verici olduğunu aktaran Bünyamin Seyrekbasan da, herkese teşekkür etti. Fatih Akın'ın iyi birisi olduğunu kaydeden Seyrekbasan, Çamburnu'ndaki çevre olayını gündeme getirmesinin de çok önemli olduğunu ifade etti.

'YILMAZ GÜNEY'İN KÖYÜNE GİTTİM'

Gösterimin ardından bir açıklama daha yapan Fatih Akın, şunları söyledi:

"Adana'da olduğum için çok mutluyum. Yılmaz Güney'i çok severim. Onun hayatını okumuşum, filmlerini seyretmişim. Bugün de buraya geldim, Yılmaz Güney'in memleketine... Hatta köyüne de gittim, Yenice'ye... Belgeselimiz ilk kez Türkiye'de Altın Koza Film Festivali'nde gösteriliyor. Bu özel olarak seçildi. Çünkü, birincisi Alman yapımı, festival de uluslararası. İkincisi de bir belgesel olması. Belgeseller yarışmaz, seyredilir, tartışılır, herkese anlatılır."