Altın Çınar Sanat Platformu Ödül Komitesi'nin ödül dağıtımı İzmit'te Emex Otel'de yapıldı. Kocaeli Vali Vekili Ali Sözen, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın da hazır bulunduğu ödül dağıtım töreninin sunuculuğunu Erkan Özerman ve Yelda Özdeş yaptı. Dostluk ve Barış Ödülü'ne Aile ve Sosyal Politiklar Bakanı Fatma Şahin layık görülürken, bakanın ödülünü onun yerine AK parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül aldı.

Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülü'ne layık görülen, cezayir Asıllı Fransız şanatçı Enrico Macias, gecenin renkli konuklarından biri oldu. Kendisinin Cezayir asıllı olduğunu belirken ve Cezair'in de bir zamanlar Osmanlı'ya bağlı olduğunu hatırlatan Enrico Macias, "Yabancı bir yere gelmedim. Benim annem ve babam Osmanlı idi" dedi. Sanatçı ayrıca "Atatürk'ün Türk Milleti'ne armağan ettiği 19 Mayıs Bayramızını da kutlumuyorum" diye konuştu. Ödülünü aldıktan sonra bir parçasını da canlı olarak okuyan sanatçı, sempatikliği ve sözleri ile uzun süre ayakta alkışlandı.

'Türk Sinemasının Sultanı' olarak da bilinen Türkan Şoray'a Sinema Onur Ödülü verilirken, sanatçı bir süreden bu yana rol aldığı dizinin çekimlerinin İzmit'te devam ettiğini ve haftada 3 gün buraya geldiğini, bu ödüle layık görülmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Gecede Emel Sayın'a 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü', Erol Evgin'e 'Müzik Onur Ödülü' verildi. Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'e Altın Çınar Özel Ödülü verilirken, En İyi TV Programı başarı Ödülü Okan Bayülgen'e verildi.  

Gecede Uluslararası Gazetecilik Ödülü'ne bir süre önce vefat eden Gökşin Sipahioğlu layık görülürken, ödülü eşine teslim edilmek üzere daha önce Paris Büyükelçiliği görevinde de bulunan emekli Büyükelçi Tanju Bleda teslim aldı. 'En İyi TV Dizi Oyuncusu Başarı Ödülü' Çağatay Ulusoy'a, 'Jüri Özel Ödülü' de Nazan Ölçer'e verildi.

Ödül töreni ardından hayranları Türkan Şoray ve Emel Sayın başta olmak üzere sanatçılarla fotoğraf çektirmek için büyük çaba harcadı.



MB(MB/İD)