Olay, geçen cuma günü saat 23.00 sıralarında, Alsancak'taki Meksika Sokağı üzerinde meydana geldi. Suç örgütü elebaşı olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü, cezaevindeki Erol Beşok'un oğlu olan 28 yaşındaki Esat Beşok ile akaryakıt işinin dışında Pasaport semtinde bir restoran işleten 45 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre cumartesi günleri kumar oynatma konusunda karşı karşıya geldi. 2 ay önce, yaralamaya azmettirmek suçundan girdiği cezaevinden çıkan Esat Beşok, bu konuyu konuşmak için bir restoranda buluştuğu İdris Turşak ile tartıştı. Bu sırada Turşak, kendisine tokat attığı belirtilen Beşok ile yanındaki Yasin Coşkun'u başlarından tabancayla vurdu. İdris Turşak da, kaçmaya çılışırken, Esat Beşok'un yanındakilerle girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Bu sırada başka bir restoranda yemek yiyen mimar Sinan Tamtürk de koluna isabet eden kurşunla yaralandı.

Cuma akşamı olduğu için tüm restoran ve kafeteryaların dolu olduğu semtte çok sayıda kişinin gözleri önündeki dehşet anlarının ayrıntıları, polisin araştırmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Ekiplerin kamera kayıtları, görgü tanıklarının ifadelerinden, telefon görüşmesi trafiğinden, Esat Beşok'la, İdris Turşak'ın, restoranda buluşmasının, konuşmalarının ve silahlı çatışmanın, 8 dakika sürdüğü belirlendi. 8 dakikalık korku anlarının ardından başından ağır yaralanan Beşok'u ise, daha önce bir yaralama olayından dolayı aralarında husumet olduğu belirtilen ve olay yerine yakın oturan işadamı Vedat Orhan Çelenk'in hastaneye kendi aracıyla götürdüğü ileri sürüldü. Bu arada Beşok'un, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği, durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

İdris Turşak'ın, şoförünün aracına park yeri aramasından dolayı restorana yalnız gittiği, vurularak yere düştüğü sırada ise, elinde Glock marka tabanca bulunduğu saptandı. Turşak'a tokat atınca başından vurulan Esat Beşok'un üzerinde ise tabanca bulunmadığı öne sürüldü.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ilk olarak, Esat Beşok'un yanında bulunan ve hafif yaralanan, tedavisinin ardından taburcu edilen Yasin Coşkun ile Turşak'ın şoförü  İsmet Ertürk Tarı'yı gözaltına aldı. Daha sonra ise, bu sabaha karşı 10 adrese yapılan baskınlarda, Beşok'un yanında bulunduğu bildirilen Hakan Ulubel, Tamer Balin ile Halil Emre gözaltına alındı. Polisin olayda tabancayı kimin kullandığını belirlemeye çalıştığı, ayrıca başka suça karışan olup olmadığının da saptanması için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.