Geçen 3 Şubat'ta Alsancak'taki Meksika Sokağı üzerinde meydana gelen olayda, suç örgütü lideri olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü, cezaevindeki Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile pasaportta bir restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre cumartesi günleri kumar organizasyonu düzenleme yüzünden karşı karşıya geldi. Yaralamaya azmettirmek suçundan girdiği cezaevinden 2 ay önce çıkan Esat Beşok, konuşmak için bir kafede buluştuğu İdris Turşak ile tartıştı. Buradaki kavganın, kumar partilerinin önemli isimlerinden bir işadamını hem Beşok, hem de Turşak'ın davet etmesinden çıktığı iddia edildi. Turşak, yediği tokattan sonra tabancasıyla Esat Beşok'u başından, yanında bulunan Yasin Coşkun'u da kolundan vurdu. Turşak kaçarken de kendisi vurularak olay yerinde öldü. Çatışma sırasında, olayla ilgisi olmayan mimar Sinan Tamtürk de koluna isabet eden kurşunla yaralandı. Esat Beşok, tedavi gördüğü hastanede 17 gün sonra yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan zanlılar Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre ile İdris Turşak'ın şoförü İsmet Ertürk Tarı sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet savcısı tutuklu sanıklar Yasin Coşkun, Halil Emre ve İsmet Ertürk Tarı ile yakalama kararıyla aranan Hüseyin Seven ve Hakan Ulubel hakkında 'Kasten öldürme', 'Kemiklerin kırılmasın sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama' ve 'Ruhsatsız tabanca taşımak' suçlarından ömür boyu ve 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı, iddianamede olayın detaylarına da yer verdi.

Savcı, ölenlerden İdris Turşak'ın Mithatpaşa Caddesi'nde işletitği kafede çarşamba ve pazar günleri, Esat Beşok'un ise Çambidi semtinde bulunan kendilerine ait kahvenin üst katında ve olaydan 25 gün önce kiralayıp açtığı Kıbrıs Şehitleri Caddesi Kenet İş Hanı'nın 4'üncü katındaki yerde, cumartesi günleri kumar oynattığını, her ikisinin de birkaç yıldan beri tanıştıklarını, aralarında suç tarihine kadar herhangi bir olay yaşanmadığını belirtti. Turşak ve Beşok arasında, haftanın hangi gününde kumar oynatacakları konusunda örtülü anlaşma bulunduğunu kaydeden savcı, ancak suç tarihinden bir süre öncesinden itibaren İdris Turşak'ın kendi işyerinde çarşamba ve pazar günleri dışında da kumar oynattığı veya kumar oynamak üzere gün yapmaları için kendi işyerini başkalarına tahsis ettiğinin anlaşıldığını vurguladı. İdris Turşak'ın özellikle cumartesi günleri kendi işyerinde kumar oynattığını öğrenen Esat Beşok'un bu durumdan rahatsızlık duyduğunu, suç tarihinden iki gün önce tanık Bekir Kılıç ile, Turşak'la konuyu görüşmesi için konuştuğunu aktardı. Olay günü İdris Turşak'ın kendi mekanını kumar oynatması için Ali İhsan Yıldırım'a tahsis ettiğini öğrenen Esat Beşok'un, konuşmak için İdris Turşak'ı telefonla arayıp, diğer zanlılar ile birlikte Alsancak'ta görüşme yerine gittiğinin anlaşıldığını belirtti. Savcı, İdris Turşak'ın buluşma yerini sormak için Esat Beşok'u iki kez cep telefonundan aradığını, vardığında da aracından inip tokalaştığını, bir kafede konuşurken birden tartışmaya başladıklarını aktardı. Bu sırada Beşok'un tokat atması üzerine Turşak'ın silahını çıkartıp yakın mesafeden ateş ettiğini, diğer zanlıların da Turşak'a doğru ateş ettiklerini belirtti. İddianamede, Turşak'ın ateş ederek kaçmaya çalışırken göğüsüne isabet eden bir kurşunla vurulup öldüğüne, yaralanan Esat Beşok'un da hastanede yaşamını yitirdiğine yer veren Savcı, olayda kafede oturan Sinan Tantürk ile Y.C'nin de yaralandığını belirtti. İddianamede, olay yerinde toplam 38 boş kovan bulunduğu, üç tabanca ele geçirildiği de yer verildi. Yapılan incelemede ele geçirilemeyen silanlarla da ateş edildiğinin anlaşıldığı vurgulandı. Çatışmaya kimin sebebiyet verdiği konusunda yeterli delil elde edilmediğine değinen Savcı, tüm sanıkların haksız tahrik hükümlerinden yararlanmaları gerektiğini belirtti. 3'ü tutuklu, 2'si için yakalama kararı bulunan 5 sanık hakkındaki davanın önümüzdeki ay İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği bildirildi.



BK(AÖ/İD)