Suç örgütü lideri olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü, cezaevindeki Erol Beşok’un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaport’ta restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre kumar organizasyonu düzenleme yüzünden karşı karşıya geldi. Turşak, silahıyla Esat Beşok’u kafasından, yanındaki adamı Yasin C.'yi de kolundan vurdu. Kaçarken de kendisi vurularak olay yerinde öldü. Olayda ayrıca, taraflarla hiç ilgisi olmayan Sinan Tamtürk adlı mimar da yaralandı. Esat Beşok, tedavi gördüğü hastanede 17 gün sonra yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan şüpheliler Yasin C., arkadaşı Halil E. ile İdris Turşak’ın şoförü İ.E.T, sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıklar ile haklarında yakalama kararı bulunan Hüseyin S. ve Hakan U. hakkında cinayet, yaralama ve ruhsatsız tabanca taşımak suçlarından ömür boyu hapis ve 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmaya tutuklu yargılanan, İ.E.T., Yasin C. ve Halil E. ile tarafların avukatları katıldı. Polis, duruşma salonunda ve adliye çevresinde sıkı güvenlik tedbiri aldı. Sanık Halil E., ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyip, “Ölen Esat Beşok ile aynı mahallede büyüdük. Esat'ın kahvehanesinde yatıp kalkıyorum. Evime harçlık götürecek paramı veriyordu. Evimde ele geçen kuru sıkıdan bozma silahı, mahallede kavga eden bir kişinin elinden aldım. Ben silahtan anlamam. Ben olay yerine de gitmedim. Hiç bir suç işlemedim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

İ.E.T. de İdris Turşak'ın işlettiği cafede bir yıldır garson olarak sigortalı çalıştığını söyledi. Olayı anlatan İ.E.T., "Silah sesi duyunca olduğum yerde durdum ve kenara çekildim. Karanlıkta Esat'ı ambulansa bindirirlerken gördüm. İdris Turşak da yerde yatıyordu. Ben hiç kimseyi ateş ederken görmedim. İdris 40-45 kişi çalıştırıyor. Silahsız gezmezdi. Benim bir suçum yok, tahliyemi istiyorum” dedi.

Sanık Yasin C., avukatı olmadığı için ifade vermedi. Dinlenen tanıklar da olayın nasıl olduğunu anlattı. Mahkeme sanıklardan İ.E.T.'nin tahliyesine karar verirken, diğer iki sanığın tutukluluk halinin devamına, yakalanamayan iki sanığın yakalama kararının devamına ve yurt dışına kaçma ihtimallerine karşı ilgili yerlere yazı yazılmasına karar verdi.


BK(İÖ/ESM) (FUOTOĞRAFLI)