Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi seçim birliktelikleri konuşulurken Taraf Gazetesi'nden Ertan Altan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP)'nin ittifak konusunda anlaştığını öne sürdü. ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, soL Haber Portalı'na yaptığı açıklamada, Altan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

''ÖDP’ye çok yakın kaynaklardan aldığım bilgilere göre, Alper Taş, seçim ittifakını HDP ile yapacaklarını kamuoyuna duyuracak. Bu kararın Birleşik Haziran Hareketi’ne nasıl yansıyacağı, bu hareketin bileşenlerinin ÖDP’ye destek verip vermeyeceği henüz belirsiz.'' ifadelerinin kullanıldığı haberi yalanlayan Taş, "Şu an 13 Şubat'ta yapılacak boykota odaklanmış durumdayız. Boykottan sonra HDP ile ittifakı açıklayacağım doğru değil" dedi.

Taş, "Eylemden sonra Birleşik Haziran Hareketi Meclisleri toplanacak ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini yapacak. Parti olarak Haziran dışında bir karar aldığımız doğru değil" ifadelerini kullandı.

ÖDP'DEN HAZİRAN VURGUSU!

Taraf'ın bugünkü nüshasında Ertan Altan imzalı "HDP ve ÖDP seçimde anlaştı" haberinin sosyal medyada yayılmasının ardından ÖDP, Twitter hesabından "Ülke Temsilciler Meclisi Sonuç Metni"ni paylaşarak, alınan kararlara dikkat çekti. ÖDP, paylaşımda "Partimiz seçimlerde Haziran Hareketi’nin bağımsız hattı ve bütünlüğünü temel alan, bir anlayışla tutum alacaktır" ifadelerine yer verdi.

KÜRKÇÜ: ÖDP İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

HDP Sözcüsü ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Ajanshaber'e verdiği demeçte, ÖDP ile seçim birlikteliği konusuna ve Ertan Altan'ın iddialarına açıklık getirdi. Kürkçü, ÖDP ile seçimlerde ortak hareket etme konusunda görüşme yapıldığını ifade ederek, henüz kesinleşen bir kararın olmadığını ifade etti. Kürkçü şunları söyledi:

"ÖDP ile genel seçimlerde ortak hareket etme konusunda görüşüyoruz. Herkes kendi partisini tabii ki koruyacak. Biz seçim ortaklığı arıyoruz, Bu ortaklığı başarabilirsek seçime birlikte katılacağız. Görüşmelerimiz sürüyor. ÖDP bizim önerimizi değerlendiriyor. Bu konuya yanıtı önümüzdeki hafta alacağımızı ümit ediyoruz."