Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) Şubesine bağlı yaklaşık 20 kişi, 30 Kasım'da, Sağlık Bakanlığı'nın Alo 184 SABİM hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunma verdikten sonra çalıştığı İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 6'ncı katından atlayarak yaşamına son veren acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem için basın açıklamasında bulundu.

İntihar eden Dr. Erdem için toplanan SES üyeleri diğer meslek odaları ve sendikaların böyle bir eyleme destek vermeyişlerine sitemde bulundu. Hastane bahçesinde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan SES Şube Başkanı İsmet Karadağ, acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem'in, Alo 184 SABİM hattına gelen bir hasta şikayeti nedeniyle savunmasının alınmasının ardından intihar ettiğini öne sürerek, sağlık çalışanları üzerinde baskı aracına dönüştürülen Alo 184 SABİM hattı kapatılmasını istediklerini belirtti. Karadağ, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu elim olay üzerinde kamuoyuna yansıyan Melike Erdem’le ilgili SABİM’e şikayette bulunulduğunu şikayet neticesinde soruşturma açıldığı şeklindeki iddialar gerçeğini yansıtmamaktadır. Sağlık camiamızı acıya sevk eden bu olayla ilgili idari ve adli soruşturmalar devam ederken, bir takım yorumlar konuyu istismar anlamına gelecek yaklaşımlarda bulunmak etik ve vicdani değerlere bağdaşmamaktadır. Sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran Alo 184 SABİM Sağlıkçı Taciz Hattına karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak Alo 184 SABİM yetti artık çık devreden diyoruz.”

 

AL,ÖP(AAA)