Ağrı'ya 12 kilometre uzaklıktaki Yukarı Yoldüzü köyünde oturan Turan ailesi en büyük çocukları Gamze Turan'ı, maddi imkansızlık nedeniyle okula göndermedi. Ailesinin aldığı bu karara boyun eğmeyen 17 yaşındaki Gamze Turan ev telefonundan 147'yi arayarak durumunu anlattı. Bakanlık yetkilisi Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak'ı arayarak gereğinin yapılmasını istedi. İl Müdürü Fatih Başak beraberine rehber öğretmenlerini alarak Gamze Turan'ın yaşadığı köye gitti. Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenler Gamze Turan'ın babası Yusuf Duran'ın evde olmaması üzerine dedesi Kemal ile görüşerek, "Maddi imkansızlık nedeniyle okula göndermek istemediğiniz Gamze'nin tüm masraflarını Milli Eğitim Müdürlüğü karşılayacak. Bu nedenle sizden kızınızı yeniden okula göndermenizi istiyoruz" dediler.

Torunun okumasını kendisinin de çok istediğini belirten Kemal Duran, "Oğlum ailesinin geçimini inşaatlarda çalışarak sağlıyordu. Ancak geçen yıl geçirdiği bir iş kazası sonucu ayağından sakat kaldı. Bu nedenle kızını okula gönderemedi. Madem Gamze'ye sahip çıkacağınızı söylüyorsunuz, elbette okumasına izin veririz" dedi.

Dedesinin 'evet okuturuz' sözü üzerine gözleri dolan Ağrı Naci Gökçe Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Gamze Turan, "Dünyanın en mutlu çocuğu ben oldum. En büyük hayalim okumak ve ülke için faydalı bir kişi olmak. Buraya kadar gelen öğretmenlerim ve okumam için izin veren ailemin yüzü kara çıkarmayacağım" diye konuştu.

Bir genç kızı daha okulla buluşturmanın mutluluğu içinde olduklarını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak şöyle konuştu:

"Burada belki bir öğrencimizi kazandırdık ama eminim bu ilimizde bize ulaşamayan, Alo 147 servisine ulaşamayan yüzlerce kızımız var. Gönül ister ki bu kızlarımıza da ulaşalım. Gamze gibi olan kız yada erkek çocuklar varsa bize ulaşmaya çalışsınlar. Gamze Turan kızımızın isteği çok fazla değil. Devletimiz buna gücü yetecek nispette. Yeter ki çocuklarımız okumak istesin. İnşallah bundan sonra okumak isteyen her çocuğumu Gamze gibi bizlere ulaşırlar."