Almus Baraj Gölü'nde ağ kafes alabalık işletmeciliğinde çalışan Eray Erman, dün akşam saatlerinde arkadaşları Tezcan Tar ve Sedat Özveren'le birlikte balıklara yem vermek için sandala bindi. Eray Erman, 200 metre uzaklıkta bulunan kafeslere yaklaşık 30 metre kala dengesini kaybederek sandaldan suya düştü. Düşen arkadaşını kurtarmak için suya atlayan Tezcan Tar, başarılı olamadı. Bekar olan Eray Erman, kısa sürede gözden kayboldu. Erman'ı bulmak için olay yerine Tokat Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekipleri çağrıldı. Ekipler, havanın kararması ile birlikte çalışmalarını bugüne bıraktı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan çalışamalar kapsamında ekipler su altı kamerası ile birlikte Erman'ın düştüğü alanı inceledi. İlk incelemelerde Erman'a ulaşılamadı. Balıkçının yakınlarının izlediği çalışmalara Samsun Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama- Kurtarma ekipleri ile birlikte Ordu'dan gelen ekipler de katıldı.

Erman'ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, 'Açık deniz sevdalısıyım suyu çok seviyorum' ifadelerine yer verdiği öğrenildi. 22 Şubat 2011 tarihinde, motorlu sandal ile Almus Baraj Gölü'ne balık tutmaya çıkan Tufan Aybek de barajda kaybolmuş ve yapılan tüm çalışmalara rağmen cesedi bulunamamıştı. Baraj gölündeki aramalar devam ediyor.