Avrupa Birliği tarafından desteklenen Allgeau-Orient Klasik Otomobil Rallisi'nin bu yıl 7’ncisi düzenleniyor. 20 ülkeden toplam 111 takım, 355 araç ve 666 pilotun katıldığı yarışmanın startı geçen 28 Nisan’da Almanya’dan verildi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sona erecek olan yarışlara katılan ilk grup rallici Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşarak Türkiye’ye giriş yaptı.

Organizasyonun Türkiye Sorumlusu Nadir Serin, 6 ülke geçerek Türkiye’ye ulaştıklarını ifade ederek, "Avrupa Birliği etkinlikleri çerçevesinde yapılan bu ralli, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nden geçerek, 12 Mayıs’ta Bakü'de tamamlanacak. Etkinliklere İstanbul’da Egemen Bağış katılacak, Çorum'da Ertuğrul Günay’ı bekliyoruz. Samsun’da Suat Kılıç ve Trabzon’da da Erdoğan Bayraktar etkinliklere katılacak. Organizasyonda çok büyük ödevlerimiz var. En büyük ödevlerimizden biri de Azeri şarkısı 'Olmaz Olmaz'ı çalarak söyleyecekler. Çaldıkları müzik aletlerini de bir müzik okuluna hediye edecekler. Bu organizasyonda kullanılan araçları da Birleşmiş Milletler'e hibe edeceğiz. Her sene yapıyoruz. 200 arabayı da Türk Kızılayı’na hediye ediyoruz. Seyahatimiz çok renkli ve güzel sürüyor. Tüm valilikler bize destek veriyor" dedi.

OTOMOBİL YARIŞI DEĞİL, ÖDEV YARIŞI

Allgeau-Orient Klasik Otomobil Rallisi'ne katılan otomobilciler verilen ödevlerle yarışacak. Organizasyona göre, geçtiği ülke ve kentlerin özelliklerine göre her sporcuya birer görev listesi verildi. Edirne’ye gelen gruplar takım halinde Selimiye Camii önünde araçlarıyla birlikte fotoğraf çektirerek yollarına devam edecek.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan otomobiller Edirne’de bir süre mola verdikten sonra İstanbul’a doğru yola çıktı.



EÖ(LK/CK)