Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne 5 gün önce yamaç paraşütü yapmak için gelen Stephan Herzog, dün saat 17.00 sıralarında single (tekli) atlayış yapmak için 1970 rakımlı Babadağ'ın zirvesine çıktı. Atlayış için profesyonellerin kullandığı, Babadağ'ın kuzey yamacındaki 1900 metrelik pisti seçen Herzog, hazırlıklarını tamamladıktan sonra kalkış için koşmaya başladı. Ancak pistin uzunluğu paraşütün havalanmasına yetmeyince Alman pilot, pistin sonundaki 30 metrelik uçurumdan kayalıklara yuvarlandı.

HAVADAKİ PİLOTLAR GÖRDÜ

Stephan Herzog'un düşüşünü o sırada havada olan paraşüt pilotları fark etti. Pilotların yardım talebi üzerine Babadağ'ın işletmesini yürüten Fethiye Güç Birliği Kurtarma Ekibi kazazedeye ulaşmak için harekete geçti. Kazanın meydana geldiği bölgeye giden 5 kişilik ekip, paraşütçüyü Babadağ Yangın Gözetleme Kulesi'nin alt kısmındaki uçurumda baygın halde buldu.

AĞIR YARALANDI

Beline ve boynuna aldığı darbelerle ağır yaralanan Herzog, ilk müdahalesinin ardından sedyeye alındı. Sedyesi halatla uçurumdan yukarı çekilen pilot, yaklaşık 45 dakika süren kurtarma çalışmasının ardından düştüğü yerden çıkarıldı. Ambulansa taşınan Herzog, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sol kolunda kırık tespit edilen Stephan Herzog tedaviye alındı.

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı kazaya ilişkin soruşturma başlattı.