Olay, dün saat 16.30 sıralarında Sarımsaklı plajında meydana geldi. Hale Doğan, Sarımsaklı Plajı'na denize girmek için geldi. Suya giren Doğan, yüzdüğü sırada deniz yüzeyinde hareketsiz duran birisini görünce çığlık atıp yardım istedi. Yardıma gelen 2 gençle hareketsiz yatan adam kıyıya çekildi. Çevredekiler sağlık ve jandarma ekiplerine bildirildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede sudan çıkartılan adamın öldüğü belirlendi. Jandarma'nın yaptığı araştırmada denizde ölü olarak bulunan kişinin Klaus Loth adlı bir Alman turiste ait olduğu öğrenildi.

Eşinin denizde öldüğünü öğrenen 81 yaşındaki eşi Malina Loth olay yerinde gözyaşlarını tutamadı. Kadını, plajda bulunanlar sakinleştirirken, yapılan incelemede şişmiş olan cesedin uzun bir süre suda kaldığı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtilirken, kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsiden sonra ortaya çıkacağı bildirildi. Savcının yaptığı incelemenin ardından Klaus Loth'un cesedi Ayvalık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

1980 yılında Ayvalık'a ilk kez geldikten sonra bir daha kopamayan Klaus Loth'un Çamlık'ta ev satın aldığı ve sık sık burada tatil yaptığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

TY (YY/RT)