Almanya'dan tatil için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen 7.5 aylık hamile Uta Freiberg, Taç Premier Hotel'e yerleşti. Freiberg, 28 Ağustos tarihinde sancıları başlayınca otel görevlilerinin çağırdığı ambulansla Özel Alanya Anadolu Hastanesi'ne götürüldü. Burada hemen müdahale edilen kadın, erken doğum yaptı. Biri bin 383 diğeri bin 268 gram ağırlığında iki erkek bebek dünyaya getiren kadının tedavisi devam ederken, yoğun bakımda tedavi olması gereken ikizler aynı gün ambulansla Antalya'daki Özel Antalya Anadolu Hastanesi'ne sevk edildi.

İKİZLERİNE MAX VE MORİTZ ADINI VERDİ

İkizler burada Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesinde tedavi görürken, anne Uta Freiberg 31 Ağustos tarihinde taburcu edildi. Burada doktorlara bekar olduğunu söyleyen ve ikizlerin babası için, 'Tek gecelik ilişkiydi' dediği belirtilen Freiberg annesi ile birlikte Antalya'ya gelerek bebeklerin tedavi gördüğü hastaneye gitti. Yoğun bakımda bulunan bebeklerini gören anne, oğullarından birine 'Max' diğerine ise 'Moritz' isimlerini verdi. Kısa süre kaldığı hastaneden ayrılan kadın ülkesine döndü.

ALMAN KONSOLOSLUĞU DEVREDE 

Hastane yetkilileri bebeğin annesine ulaşamayınca Alman Konsolosluğu ile irtibata geçti. Konsolosluk görevlileri hastaneye giderek bebeklerin sağlık durumları ve olayla ilgili bilgi aldı. Şimdi hastane görevlilerinin de ulaşamadığı Alman anneye ulaşılmaya çalışılıyor.

Hastane yetkilileri ise bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak erken doğdukları için tedavilerinin sürdüğünü anlatırken, anne Uta Freiberg'in kendilerini aramadığını, kendilerinin tüm aramalarına rağmen de cevap alamadıklarını söyledi.