Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Kaymakam Hulusi Doğan, makamında konuk ettiği Pohl'a su kabağından yapılmış abajur, ipek şal ve Alanya'nın tanıtım kitabını hediye etti.

Büyükelçi daha sonra Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Sipahioğlu ile bir süre sohbet eden Büyükelçi Pohl burada yaptığı açıklamada, 6 aydır Ankara'da görev yaptığını ve ilk kez Alanya'yı ziyaret ettiğini söyledi. Alman turistlerin en çok tercih ettikleri tatil yörelerinin başında Antalya'nın geldiğini belirten Pohl, "Geçen yıl Antalya'ya 2.8 milyon Alman turist geldi. Alanya da, Almanya'da çok tanınıyor. Gördüğüm kadarıyla hemşehrilerim burada çok mutlular. 1- 2 hafta da kalsalar, sürekli olarak da yaşasalar, burada kendilerini evlerinde, rahat ve mutlu hissediyorlar. Bu, büyükelçi olarak benim için de çok önemli. Bu nedenle bütün Alanya halkına şükran borçluyuz" diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ziyaretin anısına Pohl'a Alanya'nın eski kale ve tersane manzaralı karakalem tablosunu hediye etti.