Hazırlanan bir proje kapsamında Almanya'dan yola çıkan ve Van'a gelen Almanca Otobüsü'nün Van gezisi için Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'da Van'a geldi. Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Büyükelçi Pohl, Van'da meydana gelen depremlerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Pohl, birçok insanın deprem sonrası evsiz kaldığını belirterek şöyle dedi:

"Depremden dolayı mağdur olan insanların bilincindeyiz. Van insanının, Van'daki makamların bütün var gücüyle Van'ı inşa etme çabasının yoğun olduğunu, aktif olduğunu görmekten son derece memnuniyet duyuyoruz. Van'a geliş sebebim çok özel. Çünkü bunun sebebi bir Almanca otobüsü. Almanca otobüsü binlerce kilometre kat ederek Van'a ulaştı. Bu otobüsün amacı Almanca öğrenen gençlerin Almancalarını daha da iyiye çıkarmalarına yardımcı olmak. Yarın bu projenin Van'da toplantısı yapılacak. Ve çok sayıda Türk öğrencisinin de Almanca'yı seçmiş olması ve öğrenme çabasında olmasından dolayı da memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü Almancayı bu şekilde daha fazla teşvik ederek yaygınlaşması arzusundayız."

Van Valisi Münir Karaloğlu ise Almanya'nın dost bir ülke olduğunu belirterek, büyükelçinin Van'a ziyaretinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Vali Karaloğlu günün anısına üzerinde Urartu motiflerinin yer aldığı kahve seti hediye etti.

DHA(FE/COŞ)