Bursa Valisi Şahabettin Harput’un davetlisi olarak 3 gün önce beraberinde 70 kişilik heyetle Bursa’ya gelen Almanya Hessen Eyaleti Volker Bouffier, bugün kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İlk olarak Tophane’ye giderek, burada tarihi saat kulesini ziyaret eden Alman Başbakan, daha sonra Ulu Cami’yi gezmek istedi. Ancak yanında Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da olduğu Alman Başbakan içeriye alınmadı. Cami görevlileri tarafından kadınlara yönelik özel bir programın olduğu gerekçesiyle kapıdan geri çevrilen Alman Başbakan, bunun üzerine tarihi Kozahan çarşısını gezdi.

ZİYARET 3 GÜN ÖNCE BİLDİRİLMİŞ

Konuk Başbakanın Ulu Camii’ye alınmaması tepkiyle karşılandı. Bursa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Uyar, Ulu Cami’nin Osmangazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı olduğunu söyledi. Almanya Hessen Başbakanı Bouffier’in Ulucami’yi ziyaret edeceği bilgisinin 3 gün önce İlçe Müftülüğüne bildirildiğini ve gerekli yazışmaların yapıldığına dikkat çeken Uyar şunları söyledi:

"Ancak Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ulu Cami’de çok sayıda etkinlik düzenleniyor. İlçe Müftüsü Mehmet Açık’ın bana söylediğine göre, bugün 08.00 ile 12.00 saatleri arasında kadınlar Ulu Cami’de hatim duası yaptılar. Duanın sonuna doğru Alman Başbakanı camiye gelmiş ve kendisi bir- iki dakika bekletilmiş. Sanırım daha sonra Alman Başbakan Ulu Cami’yi gezmiş."

Ancak Hessen Eyalet Başbakanı Bouffier’in cami ziyaretinde bulunmadığının hatırlatılması üzerine Uyar, "O zaman gereği yapılır. Yanlışı kim yaptıysa, hesabı sorulur" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TWİTTER’DAN TEPKİ GÖSTERDİ

Alman Başbakan’la Ulucami’ye giden ve kapıdan geri çevrilen heyette bulanan Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise yaşanan bu duruma tepkisini sosyal paylaşım sitesi Twitter’da dile getirdi. İlk olarak 'kadınlara özel program dolayısıyla Alman Başbakanı’nı Ulucami’ye almadılar' başlıklı bir haber sitesinin linkini yayınlayan Dündar, daha sonra cami kapısında görevli kızların olduğunu ve kendilerine, 'hocamızın talimatı var. İçeriye kimseyi alamayız' dediklerini yazdı. Dündar son olarak, "Ulu Cami gibi bir yerde böyle özel programlar olmaması gerekir. Hangi saatte, kimin geleceği belli değil. Burası önemli bir yer" diye yazdı.



IA(FK/COŞ)