Allianz Sigorta geçen yıl 23 Ekim’de Van’da meydana gelen yıkıcı depremin ardından sürdürülebilir sorumluluk projesi kapsamında Mollakasım Köyü’ne okul, sağlıkevi ve lojman yaptırdı. 3 ay önce yapımına başlanan ve hafif çelik konstrüksiyon malzemeden yapılan okul, sağlıkevi ve lojman için Mollakasım Köyü’nde tören düzenlendi. Açılışa Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yıldızbaşı, Allianz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rüştü Saraçoğlu, Allianz Sigorta’nın Türkiye CEO’su Alexander Ankel, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Depremde en fazla zarar gören kurumların başında eğitim kurumlarının geldiğini söyleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, “Van’da yaşanan depremde birçok okulumuz kullanılamaz hale geldi. Yeni okullara, yeni dersliklere ihtiyacımız vardı. Bir taraftan kamu kaynaklarıyla yeni derslikler yapılırken, diğer taraftan da çok sayıda hayırsever vatandaş sivil toplum kuruluşumuz özel sektörden şirketlerimiz Van’da okul yapmak, öğretmen lojmanı, sağlıkevi, sağlık ocağı ve personel lojmanı yapmak üzere bizimle protokoller imzaladılar. İşte o kuruluşlardan bir tanesi, depremden sonra bizim yardımımıza koşan kuruluşlardan bir tanesi de Allianz Sigorta'dır. Ben her şeyden önce depremden hemen sonra Van’a gelerek, bizimle protokol yapıp sonra da bunu gerçekleştiren Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen herkesi, Van Valisi olarak, halkım ve şahsım adına tebrik ediyorum. Bu dayanışma, bu yardımlaşma bize şunu gösteriyor ki; Can kayıplarımızın dışında, her şey deprem öncesinde daha iyi olacak. Buna inanıyoruz. Buna Van haklıda, Mollakasım halkı da inansın” dedi.

TÜRKİYE CEO’SUNDAN ÇOCUKLARA ÖNEMLİ TAVSİYE

Allianz Grup ve Allianz Sigorta olarak sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini söyleyen Alexander Ankel ise, ”Van’da yaşanan depreme çok üzüldük  ve buraya yapacağımız en büyük yardımın bir okul olacağını düşündük. Ancak bir okulu kaybettiğinizde, okulun ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz. Eğitim bir ayrıcalıktır ve yeni okulunuzun hayırlı olmasını diliyorum. Biz size okulu veriyoruz ve sizlerden de bir söz istiyoruz; Öğretmeninizin önünde ödevlerinizi yapın, çok çalışın halka geri verin. Ve halkın bir parçası olun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Van Valisi Münir Karaloğlu, sağlıkevi ve okulun yapımına katkısı olan Allianz Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rüşdü Saraçoğlu, Allianz Sigorta’nın Türkiye CEO’su Alexander Ankel’e birer teşekkür plaketi verdi. Vali Karaloğlu, daha sonra Allianz Sigorta Mollakasım Köyü Sağlıkevi personel lojmanı ve içinde kütüphanesi olan 2 derslikli Allianz Sigorta Mollakasım Köyü İlköğretim Okulu’nun açılış kurdelesini beraberindeki heyetle birlikte kesti.



MÇ(FE/AK) FOTOĞRAFLI