Manisa’nın Salihli İlçesi’nde geçen yıl 10 milyon dolarlık yatırımla Svarovsky Vodka Likör Tesisi’ni faaliyete geçiren Allco İçecek A.Ş., bir yılda 15 milyon dolar daha yatırım yaptı ve yıl sonunda üretim sürecine eklenecek olan rakı ve şarap tesislerinin inşaatı tamamladı. 10 bin metrekare arazi üzerine kurulan Allco İçecek tesisleri, yılda 3,5 milyon litre vodka ve likör, 2 milyon litre rakı ve 2 milyon litre şarap üretim hacmine sahip olacak.

Bayii ve şirket yöneticilerinin bir araya geldiği tesis tanıtım gezisi ve bayii toplantısında görüşler alınarak, geliştirilmesi planlanan 'Son Rakı' ve henüz fermantasyonu devam eden ilk hasat 'Alcosan Sezar' kırmızı şarabın tadımı da yapıldı. Üç ay sonra şişelenmeye başlayacak olan Alcosan Sezar beğeni topladı.

SON RAKI BAŞ AĞRISI VE YORGUNLUK YARATMAYACAK

Allco İçeçek Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sezer, “Alcosan Sezar” adını verdikleri şarap markası için Türkiye’nin dört bir yanından kaliteli üzüm topladıklarını belirtti. Sezer, “Cabernet Sauvignon, Boğazkere, İrikara, Misket, Sultaniye gibi yine ülkemizde üretilen kaliteli üzümlerden üreteceğimiz 2 milyon litre şarabın bir bölümünün yıllandırılmasını planladık. ARGE ekibimiz aynen Svarovsky Vodka’da olduğu gibi şarap ve rakı ürünlerimiz için de titizlikle çalışıyor. Son Rakı yüzde 100 yaş üzüm ve yüzde 100 Suma’dan ve votkamızda olduğu gibi özel formüllerle üretilip tüketiciye sunulacak ki yine baş ağrısı ve yorgunluk hissi yaratmayacak. 2011 verilerine göre ülkemizde 40 milyon litre rakı üretiliyor ve Son Rakı’nın yüzde 5 pazar payı olacak. İlk yılı tamamladıktan sonra toplam üretimin en fazla yüzde 10’unun ihracata ayrılması planlanıyor” dedi.

Henüz Ar-Ge çalışmaları devam eden Son Rakı’nın demo ürünlerinin de tadımının yapıldığı tesis gezisinde konukların görüşleri alınarak mühendisler tarafından değerlendirileceği ve pazarın isteklerine cevap verecek tat ve kıvama geldikten sonra tüketiciye sunulacağı belirtildi.

ABD’DE GÜMÜŞ MADALYA

19 yıllık bilgi ve birikimi deneyimli, uzman bir ekiple tamamlayıp, pazar analizi, ayrıntılı fizibilite çalışmaları yaparak işe başladıklarını hatırlatan Sezer, “Yolun başındayken bir yıl içinde rakı ve şarap üretimini de gerçekleştireceğimizi söylemiştik. İlk yılımızda Svarovsky Gold Series Vodka, San Francisco (World Spirits Competition 2012) Dünya İçki Yarışması’nda gümüş madalya ile ödüllendirildi. 12 yıldır ABD’de düzenlenen dünyanın ilk kapsamlı uluslararası içki yarışması olan World Spirits Competition’da, 60 ülkeden dünyaca tanınmış saygın firmaların katıldığı yarışmada bin 215 ürün arasında gümüş madalya alan Svarovsky Gold Series ile birlikte Svarovsky Altın Likörü de bronz madalyaya layık görüldü. Henüz bebek yaştaki bir firmanın böyle başarılara imza atması hepimiz için gurur kaynağı" dedi.



ES(İÖ/AK)