Olay, Küçükdeniz Limanı'nın Demokrasi Meydanı'na bakan kıyısında meydana geldi. Çevre sakinleri, bugün saat 06.00 sıralarında, Antik Kybele Teknesi’nin yelken direğinin tepesinden gelen seslerle uyandı. Merakla iskeleye koşanlar, İbrahim A.’nın Antik Kybele Gemisi’nin yelken direğine tırmandığını görünce şaşırdı. Düşebileceği söyleyip, inmesini isteyenlere aldırış etmeyen İbrahim A., yaklaşık 2 saate yakın bir süre kendisini izleyenlere, mesleki problemleri ile iç ve dış politikaya kadar pek çok konuda nutuk attı.

Balıkçının bu haline alışkın olan bazı kişiler, "Kediler tırmanınca itfaiye geliyor, İbo'ya neden kimse gelmiyor?" ve "Kybele Tarzanı İbo" esprileri yaptı. Çevredeki bazı kişilerin de alkış ve tezahüratları üzerine İbrahim A., konuşmasını sürdürdü.

Olay yerine gelen Foça İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren, İbrahim A.’yı direkten inmeye ikna etti. Direkten inen İbrahim A., geminin güvertesine bıraktığı içki şişeleri ve yemek artıklarını topladıktan sonra sahile çıktı. Emniyet Müdürü Zeren’in bir süre nasihatta bulunmasının ardından serbest bırakılan İbrahim A., teknesinin yanına gidip, ağlarını örmeye devam etti.



SG(İÖ/CK)