Bodrum İlçesi’nde bugün başlayan ve TMF tarafından Kızılağaç Parkuru'nda düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 1’inci Ayak Yarışları'na 18 ilden toplam 85 sporcu katıldı. Oğlu 15 yaşındaki K.M. ile yarışmayı izlemeye gelen tekne işletmecisi 54 yaşındaki M.M. yönetimindeki 48 UK 632 plakalı otomobille yarış alanındaki otoparkta hızla girince, 2 otomobil ile 5 motosiklete çarptı. Bazı motosiklet sürücüleri hızla geçen otomobilden kaçmaya çalışırken düştü. Kaçan M.M.’nin yönetimindeki otomobili durdurmak için polis ve jandarma alarma geçti.

OTOMOBİLDEN İNMEK İSTEMEDİ

Kovalamaca sonucu durdurulan otomobilden inmemek için direnen M.M.'nin aracında alkollü içki şişesi olduğu görüldü.. Polise evraklarını göstermek istemeyen M.M., "Belediye Başkanı’nın yeğeniyim. Kaymakam ve Vali’yi tanıyorum, onlar da beni iyi tanır. Ben de 14 silah var ama hiçbiri üzerimde değil, ne yaptım ki bırakın gideyim yarın gelirim, biraz keyif yapalım eğlenelim istedik" dedi. Bunun üzerine polis, M.M.'yi zorla otomobilden indirdi.

EHLİYETSİZ OĞLUNA OTOMOBİLİ VERMEK İSTEDİ

Ayakta durmakta güçlük çeken M.M., "Oğlum yanımda o arabayı kullanır istediğiniz yere geliriz” diye konuştu. Bunun üzerine oğlu K.M. otomobilin direksiyonuna geçti. Polisin ehliyetini sorduğu K.M., "Yok" yanıtını verince otomobilden indirildi. Otomobil çekici ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına götürüldü. Baba M. ise sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan kan testtinde Mandalinci’nin 2.40 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

M.M.i'nin çarptığı 48 VK 614 plakalı otomobilin sahibi 45 yaşındaki Ahmet Öztürk, "Yarışları izlerken alandaki otoparka aşırı hızla giren sürücü motosiklet ve arabalara çarpmaya başladı, ardından kaçtı hemen güvenlik güçlerine haber verdik. Büyük panik yaşandı, yaralanan veya ölen olmaması büyük şans" dedi.



YA(AÖ/İD)