Olay, gece geç saatlerde Adıyaman- Malatya karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Malatya yönüne giden İsmail C. yönetimindeki 02 AR 665 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle kontrolden çıktı. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, aracının çekici ile kurtarılması için polisi aradı. Polisler, hasarlı kazanın bulunduğu yere gelerek yol güvenliğini sağlamaya çalışırken, bu sırada karşı yönden 02 HA 996 plakalı otomobili ile gelen 28 yaşındaki Mahmut Çavuş duramayarak polislerin arasına daldı. Kazada, polis memurları 40 yaşındaki Mustafa Altan, 25 yaşındaki Emrah Çakar, 33 yaşındaki Murat Kurtoğlu ile Mustafa Kara ve otomobil sürücüsü Mahmut Çavuş ve yanında bulunan 30 yaşındaki Ali Ç. yaralandı. Yoldan geçenler kazayı görünce durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve durumu ağır olan polis memuru Mustafa Altan yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kazanın meydana geldiği yerde Mahmut Çavuş'a ait otomobil içerisinde inceleme yapan ekipler, otomobil içerisinde çok sayıda boş bira şişesi buldu. Sürücü Mahmut Çavuş ve yanında bulunan Ali Ç.’nin de alkollü olduğu belirtildi.

Mesai arkadaşlarının şehit olduğunu öğrenen polisler, hastane önünde sinir krizi geçirdi. Kazayı haber alan Adıyaman Valisi Mahmut Demirataş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş hastaneye gelerek diğer yaralıların durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Kazada yaralanan polis memuru Emrah Çakar’ın da durumunun ağır olduğu ifade edildi. Soruşturma sürdürülüyor.



DHA(HK/İD)