54 yaşındaki İ.T., arkadaşları 51 yaşındaki H.S. ve A.K. ile birlikte dün gece bir süre alkol aldı. Daha sonra İ.T. yönetimindeki 39 AF 543 plakalı otomobile binen arkadaşlar, kentte dolaşmaya çıktı. Karakaş Mahallesi’ne geldiklerinde, alkollü olan İ.T., aracın direksiyon kontrolünü yitirerek otomobiliyle cadde üzerindeki markete girdi. Kazanın ardından olay yerinden kaçan İ.T., H.S. ve A.K., Yayla Mahallesi’nde polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Kırklareli Devlet Hastanesi’ne getirilen sürücü İ.T.’nin 1.63, H.S.'nin 1.45, A.K.’nın da 4.5 promil alkollü oldukları belirlendi.

'SADECE FİLMLERDE OLUR SANIYORDUM'

Marketine bir otomobil daldığını öğrenince işyerine gelen Uğur Arıkök ise uzun süre şoku üzerinden atamadı. Markette polis ekipleriyle birlikte inceleme yapan Arıkök, "Marketin halini görünce çok şaşırdım. Otomobil kapıdan içeriye dalmış, bu tür şeylerin sadece filmlerde olduğunu sanıyordum ama normal hayatta da oluyormuş" dedi.

Polis ekiplerince markette yapılan incelemede otomatik ön kapı, yazar kasalar ve marketin giriş kısmında yaklaşık 30 bin liralık hasar meydana geldiği belirlendi. Otomobil, durdurulduğu mahalleden sivil polis memuru tarafından Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi önüne getirilirken, sürücü İ.T. ve arkadaşları H.S. ile A.K., ifadeleri alınmak üzere Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.



AÜÜ(LK/BT)